Пет болници в София отказаха да приемат мъж с двустранна бронхопневмония без COVID

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 10 септември Симеон не се чувства добре. Прилошава му и решава да си направи PCR тест, който се оказва отрицателен, а след рентгенова снимка става ясно, че има двустранна бронхопневмония.

Само за няколко дни състоянието му се влошава. Заедно със съпругата му започват да търсят лечебно заведение в София, където да бъде настанен.

Оправданията на цели пет болници в София обаче е, че не могат да го приемат, тъй като нямат белодробно отделение или заповед ограничава приема на пациенти без коронавирус.
Оказа се, че Симеон е с много силна инфекция. Лекарят искаше да отидем в специализирана и голяма болница, които имат подходяща апаратура. Отидохме в „Софиямед“, където още на регистратурата ни казаха, че няма белодробно отделение.

В „Пирогов“ лекарят каза, че в цялата болница има настанени пациенти само с COVID-19, съгласно заповед от 16 юли, започва разказа си неговата съпруга Боряна Солакова пред bTV.

 

 

Историята се повтаря и в Специализираната белодробна болница, където също твърдят, че приемат само пациенти с коронавирус. По същото време Симеон припада пред болницата, което налага обаждане на Спешна помощ.

Извикахме Бърза помощ. Жената оттам ни каза, че няма свободни линейки и тя ще ни каже къде да го закараме – във ВМА и Александровска болница има места. Докато тръгнем обаче, ни се обадиха отново, за да ни кажат, че и там няма места, допълва още Боряна.

След молби от страна на семейството по телефона и 7-часово лутане Симеон е приет в Окръжна болница „Св. Анна“.

В момента мъжът все още е с влошено състояние и със затруднено дишане поради липсата на кислороден апарат. Съпругата на Симеон е подала сигнал за случая до министъра на здравеопазването и президентството.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар