Пет варненски общини остават в бедствено положение, 171 села без ток

Пет варненски общини остават в бедствено положение, 171 села без ток

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пет общини във Варненска област – Варна, Вълчи дол, Суворово, Дългопол и Аксаково, остават в бедствено положение, а в една – Девня – то е частично, в резултат на ураганния вятър, снеговалеж и снегонавявания, съобщава БТА. В резултат на силния вятър във Варна в събота вечер загина жена, която бе затисната от паднали клони.

В областния център бедственото положение бе обявено в 2:00 в неделя през нощта. Вятърът бе със скорост между 23 и 25 метра в секунда, като поривите му достигаха до 30 метра в секунда. Вълнението на морето бе около шест бала с четириметрови вълни. Летището във Варна работеше, но имаше закъснели и отменени полети. Няколко крайградски пътнически влака между Варна и Добрич бяха отменени заради провиснали и паднали клони от дървета на релсовия път. По-късно кметът на Варна Благомир Коцев съобщи, че достъпът до вълнолома, буните и пристанище „Карантината“ във Варна е ограничен за 48 часа. Той изпрати искане до Министерството на образованието и науката в понеделник в общината да се учи дистанционно, което беше одобрено. Детските градини и ясли във Варна в понеделник ще работят.

След Варна бедствено положение беше обявено и във Вълчи дол, редица пътища бяха затворени. Последва такова решение и за Суворово, където нямаше ток в цялата община. След това бедствено положение бе обявено в общините Дългопол и Аксаково, а в Девня заповедта на кмета бе за частично бедствено положение. Там утре е неучебен ден.

На териториите на общините Белослав и Бяла имаха проблеми с електрозахранването. Община Аксаково осигури подслон за 80 от бедстващите хора по пътищата в района. Екипи на Пътното управление и община Провадия помогнаха на две семейства, едното от които с две деца, чиито автомобили са били затрупани от снега.

Към 17:00 часа общо 171 населени места в Североизточна България бяха без електричество, но работата по отстраняване на авариите и щетите от силния вятър, сняг и снегонавявания продължават. Във Варненска област към този час без електрозахранване бяха 21 населени места.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар