Пет века сме откривали училища във всяко село, а сега ги закриваме. Под робство сме оцелели, под европейското загиваме!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес прочетох едни размисли на Андрей Райчев. Че ГЕРБ правили европейски политики, а БСП отивали на избори и в Брюксел, за да бият ГЕРБ. Да, добре написано, интелигентно безспорно и също така безспорно далеч от същността на проблема.

От въодушевлението и вярата, които бяха при приемането ни в Европейския съюз, вече не е останала и следа.

Повечето българи, подкрепящи ЕС, или са от усвоители на еврофондове, или искат свободно да могат да пътуват и учат в Европа. Но това са малка част от българите, и то предимно концентрирани в София и няколко областни града. Българите вече са евроскептици. Мантрата “Европа” често вместо надежда, предизвиква споменаване на майка.

Много трудно и бавно осъзнахме, че ЕС не е панацея за българските проблеми. Убедена съм, че съюзът има и добри страни, но те се губят в безкрайните безсмислени полемики за незначителни въпроси и също безкрайно погрешната политика на ЕС спрямо мигрантите и България.

Вместо да се преборим с корупцията благодарение на ЕС, тя избуя и стигна до абсурдни висоти покрай “усвояването” на еврофондовете, разпределени между подставените от управляващата шайка фирми.

Вместо да се повиши стандартът на живот и да стигнем капитализмът, за който мечтаехме, получихме капитализмът, с който ни плашеха преди 1989 година и то в много по-мрачни краски. Разбрахме, че гнилият капитализъм мирише наистина много лошо. Разбрахме, че не сме равни и парица е царица. Разбрахме, че вместо робство, имаме представители и присъствие. Разбрахме, че мигрантите са по-важни от умиращите от глад български пенсионери. Разбрахме, че недосегаемите са по-важни от българчетата. Разбрахме, че щастието на кокошките и правите краставици са по-важни от мизерията на пенсионерите.

Другото, което никой социолог или политолог не отчита, или отчита като положителна страна….ГЕРБ наистина се асоциират с Европейския съюз. И не знам дали намразихме ГЕРБ заради ЕС, или ЕС заради ГЕРБ. Но в съзнанието на българина ГЕРБ са символ на мрачната и гротескна страна на съюза. Затова и тяхното непрестанно говорене за европейските политики, цифровизация, Истанбулски конвенции и прочие неща, далечни на българина, вместо надежди и одобрение, предизвикват единствено отвращение и твърдата убеденост, че трябва да запазим България.

Затова и подкрепям умерената политика на БСП относно ЕС. Включително и разграничаването до известни граници от ПЕС, които се превърнаха в символ на джендъризма в Брюксел. Социалистите добре осъзнават, че тенденциите в ЕС вече са в интерес на центробежните сили, които са убедени, че ЕС няма бъдеще, или поне не бъдеще в този му вид. Политиката на Виктор Орбан например е одобрявана от почти всички българи. Салвини в Италия също отстоява предимно интересите на Италия, а след това евроценностите.

Нациите в Европа показват все по-силно, че не искат да бъдат заличени в името на една мултикултуралистична Европа без традиционните християнски и европейски ценности, изградили европейската цивилизация.

Погрешният път на Меркел вече е отречен от всички. Дори Макрон започва да дава на заден ход относно Шенген и миграцията.Естествено, принуден от самите французи.

Време е бъдещето на ЕС да се осмисли. Европа да бъде “Европа на отечествата”, а не Сбирщайн Европа. Да преосмисли ценностите, че хората в Европа са по-важни от цифровизацията, да осъзнае, че генетиката все пак е точна наука и магаре да лети не можеш да научиш. Да осъзнае, че навлизането на други религии ще промени всички ценности, в които хората в Европа вярват, защото ние може да сме толерантни, но толерантността е убила повече цивилизации от войните.

ВРЕМЕ Е ЗА НОВА ЕВРОПА! КАТО ВИНАГИ, НАВСЯКЪДЕ, БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НА ПЪРВО МЯСТО! Винаги нашите политици трябва да мислят първо за интересите на българите и България. И да не приемат европейски политики, които увреждат българските интереси. В противен случай място там нямаме.

Ние сме Европа! От 13 века БЪЛГАРИТЕ СА ЕВРОПЕЙЦИ! И да, когато немските крале са говорили на немски само с конете си, когато френските крале не са можели да четат, в България е имало център на културата, пет века под робство не сме се отказали от училищата и от вярата си.

Пет века сме откривали училища във всяко село, а сега ги закриваме. Под робство сме оцелели, под европейското загиваме!

Ние сме Европа, друга не ни трябва.

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар