Пет жени и един мъж са жертвите на хладнокръвния убиец в Сидни

Пет жени и един мъж са жертвите на хладнокръвния убиец в Сидни

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мъж намушка в събота фатално с хладно оръжие шестима души в претъпкан търговски център в Сидни преди да бъде застрелян, съобщи полицията. Осем души, включително деветмесечно бебе, са ранени, предаде Асошиейтед прес, на която се позова БТА.

40-годишният нападател е бил застрелян в търговския център “Уестфийлд” в източното предградие на Сидни Бонди джънкшън от полицейска служителка, пристигнала на място, съобщи пред репортери помощник-полицейският комисар на провинция Нов Южен Уелс Антъни Кук.

“Нападателят вървеше наистина спокойно, все едно си ядеше сладоледа в парка. И след това се качи на ескалатора… Може би след минута чухме три изстрела”, разказа очевидец пред местен телевизионен канал.

Жертви са пет жени и един мъж. Комисар Керън Уеб от местната полиция заяви, че осмината ранени са настанени в болницата. Според нея бебето е претърпяло операция, но все още не се знае какво е състоянието му.

“Убедени сме, че в момента няма риск и че си имаме работа с един човек, който сега е мъртъв”, заяви Уеб, допълвайки, че не става дума за тероризъм. Самоличността на нападателя засега няма да бъде разкрита и в момента мотивът му се уточнява.

Кук заяви, че полицейската инспекторка е бил сама, когато се е изправила срещу заподозрения, скоро след като пристига на местопрестъплението, “спасявайки безбройни човешки животи”.

“Ако тя не беше стреляла, той щеше да продължи и не знам колко още хора щяха да бъдат избити”, разказа пред местните медии друг свидетел.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар