Пет палатки блокираха централния вход на Съдебната палата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Тази сутрин Съдебната палата в София осъмна под блокада. Пет палатки на протестиращи блокираха централния вход на сградата. Те са сформирали и графици за дежурства, така че районът около Палатата да е под наблюдение 24 часа.

„Зона без каскети“ ще е мотото на лагера. Според организаторите лагерът ще бъде идентичен като този на „Орлов мост“ през лятото на 2020 г. Надават се, че полицията няма да попречи на протеста.

 

Още миналата седмица общественото недоволство пред сградата на съда се възобнови с нова сила , като този път то е с конкретно искане – оставката на главния прокурор Иван Гешев. Група граждани дори успя да влезе в Палатата и да престои часове наред пред кабинета на „Главния“, скандирайки: „Гешев е позор. Оставка и затвор!“.

 

От тази сряда, 9 юни, БОЕЦ също ще блокира Съдебната палата, за да не допусне Гешев да припари до работното си място. Лидерът на организацията Георги Георгиев заяви, че е получил подкрепа от всички партии на протеста.

 

Междувременно „Правосъдие за всеки“ продължава да организира протест веднъж седмично срещу Гешев, както и с искане за спешна реформа в съдебната система.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар