Хага

Печално известният със своята необективност и политкоректност т.нар. Международен наказателен съд в Хага побързал да издал заповед за ареста на руския президент Владимир Путин

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Печално известният със своята необективност и политкоректност т.нар. Международен наказателен съд в Хага побързал да издал заповед за ареста на руския президент Владимир Путин, а нашите послушни медии обявиха това за световна новина № 1, въпреки че от нея нищо няма да последва.

Не бяха изтъкнати конкретни данни, имена, доказателства, на е прозрачно желанието на колективния Запад и обслужващите го мейнстрийм медии „новината“ да се повтаря до втръсване и да отклонява вниманието от реални факти, като опасността от верижни банкови фалити в САЩ и Западна Европа, кризата в американската финансова система, фалитите на цели индустрии от икономиките в Западна Европа заради замяната на газовите доставки от Русия с много по-скъпия американски втечнен газ. Целта е прозрачна – да се отклони общественото внимание от разрастващите се социални и антивоенни протести в САЩ и Европа, защото на народите им писна както затягането на коланите заради чужд военен конфликт, така и разпалването на реална военна опасност в името на печалбите на военнопромишления комплекс.

Наред с това съвсем не е случайно, че тази „пикантна новина“ се появи, след като стана ясно, че другата седмица в Москва ще се проведе среща между двама от Големите – Владимир Путин и Си Дзинпин. Като това е първото посещение в чужбина на преизбрания за нов мандат китайски президент – ясен знак за приятелските, добросъседските и много перспективни отношения между Русия и Китай.

Защото, за да разберем кой разпалва войната в Украйна и не желае мирни преговори, трябва да си отговорим на вечния въпрос „Чий е интересът?“. И като си спомним, че преди броени дни излезе информация, че през последната година от конфликта американската икономика е спечелила над 400 млрд. долара, отговорът е ясен. Затова US ястребите правят всичко възможно да натискат европейските държави да изпращат оръжие на фашисткия режим в Киев. Затова се отклонява общественото внимание от некадърността на прояденото от корупция управление на Зеленски да прави нещо друго, освен да проси пари и оръжия. Преди четвърт век гениалните Робърт де Ниро и Дъстин Хофман изиграха същия сюжет в холивудския политически трилър „Да разлаем кучетата“, в който ловки пиари замазаха тежък скандал с президента на САЩ чрез измислена война, която народът жадно поглъща от синия екран на телевизията. Днес затъващият в халтура Холивуд вече не може да създаде толкова реалистичен филм за политическото задкулисие във Вашингтон, но същото това задкулисие ни прожектира своите „филми“, но сега те вече са пълен фарс!

И как иначе, щом същият Международен „съд“ не търси отговорност за милионите жертви (много от които цивилни, в това число – деца!) на войните, които САЩ водеха в Корея, във Виетнам, в Гранада, в Ирак – на два пъти (при това с фалшиви обвинения без доказателства, че Саддам, който по-късно бе убит в скалъпен процес, имал оръжия за масово унищожение), в Афганистан, в Сърбия, в Либия… По логиката на т. нар. Международен наказателен съд повечето президенти на САЩ отдавна трябваше да са в ареста! Не пророни и дума за жертвите на геноцида, свързан с обедняването и неравенствата, с финансовия, социалния и екологичен диктат на глобалните корпорации и банки, с корупцията, чрез която те държат под своя опека и влияние политическата власт в редица държави.

Нека напомним, че т. нар. Международен наказателен съд е нещо като самодейно формирование, което не е признато от държави като САЩ, Русия, Китай, Израел, Индия, Турция и т. н. То служи не за честно и балансирано правосъдие, а за пропаганда – което и направи тези дни с шумната „заповед за арест на президента Путин“. При това – президент на най-голямата по територия и природни ресурси държава в света, на държава, победителка във Втората световна война, и член на Съвета за сигурност на ООН, държава – незаобиколим фактор в създаващия се многополюсен свят. Държава, на която санкции са наложили по-малко от 40 страни, от близо 190 членки на ООН.

Русия, чиито стратегически съюзници са Китай, Индия, Турция, ЮАР, Бразилия и много държави в Латинска Америка, Африка и Арабския свят. Страни с интензивно икономическо развитие, суверенна външна политика, категорично отхвърлили политическия, икономическия и военен диктат на САЩ! Държави, които са центрове на влияние в XXI век.

Пропагандното активно мероприятие на т. нар. съд има и още една скрита, но опасна цел – да минира възможните преговори за мир днес и в близко бъдеще, да нагнетява напрежение и омраза, да създава конфликти и рискове за глобалната сигурност.

Разбира се, от него нищо няма да произлезе, но то е срам за неговите автори, представящи се за „магистрати“ и хора на „правото“, за тайните му подбудители и за тези, които ще се възползват от мимолетния му пропаганден ефект. Брокерите на войната, комисионерите на военнопромишления комплекс, нефелните и безидейни елити и глобалната „Партия на войната“, която е готова да хвърли света в пропастта в името на собствените си печалби и на безумствата на политическия си фанатизъм, вече застават пред съда на световното обществено мнение, за да понесат тежката морална присъда на историята!

Проф. Светлана Шаренкова


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар