Пешо Барбадоса: Слуховете за моето уволнение са силно преувеличени

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Етичната комисия на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ „не е органът, който има право да се произнася със становище по казуса“. 

Това твърди в писмен отговор до бТВ д-р Петър Илиев, който бе уличен в плагиатство от Етичната комисия на университета, а по-рано през деня ректорът проф. Анастас Герджиков предложи на Факултетния съвет на Юридическия факултет (ЮФ) да го уволни.

Малко след като новината, че преподавателят е преписвал от труда на своята колежка доц. Наталия Киселова, излезе официално, коментар дойде от самия Илиев:

„Твърдя, че моят труд няма нищо общо с труда на Наталия Киселова. Не съм уволнен или отстранен от Софийския университет като преподавател.“

И в своя типичен, вече известен на публиката стил, допълва:

„Слуховете за моето уволнение са силно преувеличени“. 

Подобна фраза той вече използва преди седмици, когато стана ясно, че „Има такъв народ“ няма да продължи да работи с него. Тогава Илиев заяви, че слуховете за „политическата му смърт“ били преувеличени.

Нощни „туитове“

Малко след 20:00 часа вечерта адвокатът изрази недоволството си и в Туитър чрез „туитове“, в които отправя множество критики към Етичната комисия.

В първото той настоява, че Етичната комисия е нарушила Правилника на СУ и поне два закона, както и че се е водила от политически съображения.

„Категорично не приемам становището на Етичната комисия, за което научих от медиите. То нарушава Правилника на СУ и поне два закона. Видно е, че комисията се е водила от политически съображения, за да ме засегне лично, а оттам и да уязви ПП ИТН, от която бях издигнат“. 

Във второто Илиев посочва, че в Етичната комисия е имало член на „Да, България“.

„Днес в медиите стана ясно, че в комисията на ключова позиция има човек, който е бил учредител и кандидат за депутат от ПП „Да, България“. Доколко това е повлияло на решението, оставям на вашата преценка!“

Третият „туит“ на адвоката минава към по-абстрактна територия.

„Оруеловата „1984“ се е пренесла през 2021 г. в Храма на науката, като инструмент за отстраняване на неудобни учени и преподаватели. Дали политическата и „чрезвичайна“ целесъобразност не е започнала по болшевишко-комисарски начин да господства над върховенството на закона?“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар