Пикът на ескалацията на протеста – в сряда, блокират всичко

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Адвокат Николай Хаджигенов, който е част от “Отровното трио”, което е сред организаторите на продължаващите вече трета седмица протести против управляващите, коментира пред БНР.

“Това е жалка история. Протестът иска оставка за цялостно творчество, корупционно, на правителството”, подчерта той пред БНР.

Хаджигенов разкри, че пикът на ескалацията на протеста ще е в сряда, когато ще се проведе национален митинг протест в София и в цялата страна, като щяло да бъде блокирано всичко.
“Правителството на Борисов повтаря грешките на Орешарски, дори задните входове научиха”, отбеляза адвокакът.
Според Хаджигенов България се превръща в диктатура и “наше задължение е да се изправим срещу тиранията”.
“Искаме да направим постигане на максимално честни и прозрачни избори чрез дистанционно гласуване, електронно гласуване и максимална публичност на изборния процес… При липсата на честни избори единственият начин да пробием ГЕРБ е по някакъв начин да се съберем”, коментира още той.

Според него бъдещето било в коалициите.

“Колкото по-шарен е един парламент, толкова по-малка е възможността за т. нар. “исторически компромиси”, които се превърнаха в историческа дефекация. Когато процесът на политическите споразумения е достатъчно публичен и шарен, тогава има възможност да се сключват сделки в интерес на хората, а не в интерес на определени политици”, анализира Николай Хаджигенов.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар