Пикът на третата вълна идва най-късно до края на другата седмица

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Все още не е ясно дали по-строгите мерки, въведени до 31 март, ще бъдат удължени, съобщи БНТ. “Въпреки, че все още има нарастване, то темпът е значително намален. И според мен тази или другата седмица ще достигнем върха на заболеваемостта”, каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

“Мисля, че може да натиснете здраво по ваксинационната програма. Това са много ваксини и трябва максимално бързо да се поставят. Защото виждате фалшивите новини вървят в тази посока – ще има извънредно положение, след изборите ще затварят страната”, коментира премиерът Борисов.

 Въпреки, че в болница с коронавирус са близо 10 000, а в интензивните отделения почти 800 души, няма отказан прием в лечебно заведение, твърди Кунчев. “И ако удържим на тези стойности, това все пак ще е добре. Няма да има някаква извънредна вълна, която да постави системата на колене”, допълни доцентът.

До месец май са осигурени и средства за медиците на първа линия, каза днес премиерът. От Националния щаб обясниха, че темпът на нарастване на заразата е значително намален. Въпреки това във ВМА и “Пирогов” се разкриват още ковид легла. Лекарите отчитат, че все повече пациенти се нуждаят от кислородна терапия и това е увеличило обичайната консумация на кислород четири пъти.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар