Пилотите на Луфтханза готвят стачка от сряда до петък – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пилотите на германската авиокомпания „Луфтханза“ подготвят нова стачка от сряда до петък, след като при предишния протест от края на миналата седмица не се стигна до разбирателство с управляващия мениджмънт за повишаването на заплатите, предаде Франс прес.

Пилотите от пътническите полети на компанията ще стачкуват в сряда и четвъртък, а тези от товарните – в петък. Миналия петък компанията трябваше да отмени почти всичките си полети от Франкфурт и Мюнхен заради стачката на пилотите.„Шефовете на „Луфтханза“ така и не се обърнаха към нас с нова оферта“, са казва в прессъобщение на синдиката „Ферайнигунг кокпит“, който представлява пилотите. „Нова стачка може да бъде предотвратена само със сериозна оферта. Пилотите настояват за увеличение на заплатите с 5,5 на сто, автоматично компенсиране на инфлацията и корекции в ценовата листа.“


От „Луфтханза“ твърдят, че са предложили на пилотите, които са около 5500,  увеличение на заплатите с по 900 евро месечно на два етапа.

В началото на август авиокомпанията постигна споразумение със синдиката „Ферди“ (Verdi), който представлява наземния персонал за увеличение на заплатите с по 200 евро на месец, допълнителни 2,5 на сто от началото на 2023 г. и още 2,5 на сто през юли 2023 г.

БТА

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар