“Пирогов” с възражение по констатациите от проверката на НЗОК

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От болница “Пирогов” ще направят възражение по направените констатации в проверка, извършена от НЗОК. Това съобщиха от лечебното заведение.

Възражението ще бъде направено по законовия ред и в законовия срок.


НЗОК:

В проверката на НЗОК, обхващаща периода 28 май 2021 г. – 10 юли 2021, са били констатирани различни нарушения, съобщиха вчера от НЗОК.

В резултат на установените нарушения и на основание на нормативни текстове от Националния рамков договор и законови разпоредби от Закона за здравното осигуряване болницата следва да възстанови на НЗОК неоснователно получени суми в размер на 1 068 005.40 лв. и на 36 737.80 лв., посочиха още от Касата.

Проверката е установила ред нарушения: неспазен диагностично – лечебен алгоритъм; отчетена, но неизвършена дейност; заплащане от страна на задължително осигурени пациенти на медицинска дейност, която е била заплатена и от НЗОК; включени медикаменти в историята на заболяването на пациента, които не са били отпуснати от аптеката на лечебното заведение; отчетена и заплатена дейност за конкретни пациенти, които не са пролежавали в лечебното заведение за периода на хоспитализация, отразен в историята на заболяването.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар