Пир по време на чума! Банкови служители уреждат кредити и продават апартаменти срещу тлъсти комисионни!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Голям урожай пада по време на паднемията, особено за някои. Банкови служители се възползват от положението си и уреждат по-големи кредити срещу тлъсти комисионни.

Също така, те уреждат и свои близки с апартаменти, които са запорирани от банката, тъй като техните собственици не могат да си обслужват задълженията.

Схемата е благодатна, тъй като всичко е легално и чисто, а и двете страни са доволни.

Банковият служител, който е с добри позиции в институцията, дава своите препоръки, че клиентът е надежден, независимо дали има добро или лошо кредитно минало. Той прави всичко възможно, за да може неговият човек да получи определената сума, че и повече от желаната, тъй като банкерът е зависим от комисионната. А тя обикновено варира между 20-30% от стойността на сумата.

Няма вариант служителят да бъде излъган и да не си получи своето, защото във всеки един момент може да спре процеса. В крайна сметка той получава своя дял в кеш и всеки продължава по своя път.

Разбира се, понякога има и по-нагли служители, които издевателстват над своите „клиенти“, или се опитват да измъкнат още пари заради алчността си.

Именно и заради този проблем тръгва недоволството на някои хора, достигнало и до съответните органи, както и шефовете на банката и стартира разследване.

Други служители, които имащ още по-добри позиции и връзки, разбира се, имат и нужната информация за апартаменти, които са запорирани. Преди време такива сделки бяха само за върхушката и доста от шефовете се уреждаха с жилища на безценица, но сега нещата стоят по малко по-различен начин – достъпни са за по-голям кръг хора от системата.

Тези, които не могат да обслужват ипотечните си кредити в тежките времена, в които живеем, биват притискани от служители на банката, които играят партийно и със свои ЧСИ-та. След ожесточена борба за хубавия и евтин имот, банката печели и прибира своето, което впоследствие се продава на доста по-ниска стойност – на номинал и то в левове, а след това човекът, който купува апартамента, го обявява за продан, но в евро и в пъти по-висока стойност, т.е. каквато е пазарната в момента.

 

Банката прибира своето, а другите две страни – служителят и неговият познат, делят горницата по равно.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар