Нинова Христо Иванов

Писмото на самата Нинова показа: За 4 месеца сме изнесли оръжие и боеприпаси на стойност над 1 милиард евро

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова днес пак казала, че всичко е цветя и рози. Цял ден се чудя как да я убедя в противното?! И измислих! Не може да не вярва на собствените си документи. В крайна сметка тя ги е подписала! Възможно ли е един и същи човек устно да твърди едно, а писмено друго?

Та стигам до втората причина за високия индустриален ръст и ръста на износа – оръжията и боеприпасите. За Полша!!! Да не помисли някой, че са за войната в Украйна. Просто поляците ползват украински товарни самолети и пилоти, понеже в Украйна скучаят и нямат друга работа.

Та фактите за оръжията и боеприпасите, според писмото на самата Корнелия Нинова са, че само за 4 месеца (от 01.03 до 30.06) сме изнесли продукти, свързани с отбраната на стойност 1 016 336 858 евро.

Над 1 милиард евро за 4 месеца означава по над 250 млн евро на месец! Колко е за миналите години? По около 80 млн евро на месец. Това е 3 пъти по-голям износ на боеприпаси, стрелково оръжие и т.н. от началото на войната в Украйна. За Полша!

И още нещо. Да, госпожа Нинова, има ръст и в износа на колелета (велосипеди), но обемите са несравними. За да си представите колко са 250 млн евро във велосипеди да приемем, че един велосипед струва 1000 лева и е дълъг 2 метра. Велосипеди за 250 млн евро на месец са 1000 (хиляда) километра велосипеди гума до гума. Това е разстоянието от София до Виена наредено плътно гума до гума с велосипеди. На месец!

(От фейсбук, заглавието е на редакцията)

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар