Писмо от Харвард: Кирил Петков е завършил при нас.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Във Фейсбук се появи писмо от Харвард относно образованието на Кирил Петков от „Продължаваме промяната“. Информацията е от профила Mike Mim, който твърди, че е отправил писмено запитване до университета, след като през последните дни някои медии, начело с „Епицентър“ на Валерия Велева разпространиха информацията, че Петков няма диплома за образование от Харвард.

Публикуваме текста на Mike Mim без редакторска намеса:

Преди 2 дни Епицентър публикува статия, че Kiril Petkov не е завършил Харвард. Направих си труда да направя запитване до Харвард и може да видите снимка от имейла, който ми изпратиха.

Не само, че е завършил, но го е направил с по-висока оценка от средната за випуска. Нивото на медиите в БГ е адски ниско и буквално криминално. Изпратих писмо до Епицентър да премахнат статията си и да публикуват извинение, в противен случай отиват на съд. Имат срок до 28ми Септември. Оригиналната статия по долу. 

В превод писмото гласи следното: 

Скъпи Майк, благодаря за сигнала. Потвърждавам, че Кирил Петков е посещавал Harvard Business School (Бизнес училището на Харвард) от 1 септември, 2005 година до 7 юни, 2007 година и има степен „магистър“ по „Бизнес администрация“.

Припомняме, че в края на миналата седмица, бившият депутат от БСП Георги Кадиев също извърши проверка за образованието на Кирил Петков. Във фейсбук той написа:

Проверка в базата данни на Харвард, до която бивши студенти на университета имат достъп, показва, че и Кирил Петков, и Асен Василев са завършили Harvard Business School, съответно през 2007 и 2008.

Моите политически и икономически виждания са съвсем различни от тези на двамата, вкл. по въпроса със Спецов и назначенията в ББР, но това не означава, че трябва с фалшиви новини да се оспорва образованието им.

Политическото противопоставяне не бива да преминава през манипулиране на биографии.

Кадиев твърди, че е направил проверката, след като информационният сайт „Епицентър“, който е собственост на журналиста Валерия Велева публикува Кирил Петков не фигурира в списъка на завършилите Харвардския университет. Статията е от 22 септ. 2021. Според автора Иван Вълков онлайн регистъра на американския университет Харвард показва, че името на Кирил Петков не е в списъка на официално дипломиралите се в учебното заведение.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар