Пияница сътвори мега екшън в Пловдив, а за финал уринира върху заспал пациент в болница – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Безработен пловдивчанин беше осъден да заплати 1000 лева глоба за грозните и много вулгарни сцени, които сътворил в линейка и спешното отделение на болница “Свети Георги”. Той бил пиян до козирката докато извършвал безумните си изцепки.

Случката е от 23 декември 2018 г., но мъжът получи наказанието си преди седмица. На въпросната дата той се срещнал със свои приятели за тежък коледен запой. Всъщност нарушителят се накъркал толкова лошо, че не успял да си тръгне и заспал на земята пред Дома на културата “Борис Христов”. Там бил забелязан от минувачи, които подали сигнал на тел. 112.

На мястото пристигнал медицински екип, който констатирал безпомощното състояние на обвиняемия. След като лекарите се уверили в стабилните му жизнени показатели, натоварили обвиняемия в линейката, за да го транспортират до спешния кабинет на УМБАЛ “Свети Георги”.

Още докато линейката пътувала към болничното заведение, мъжът, непровокиран от никого и нищо, започнал да се държи агресивно, като буйствал и махал с ръце и крака. Опитвал да си запали цигара, докато лежал в линейката. На няколко пъти една от лекарките му направила забележка, но обвиняемият бил незаинтересован, опитал се да влезе във физическо съприкосновение с нея, като правел опити да стане прав в линейката и не спирал да псува по полицията и медиците, като заявявал: “Ще ви *** майката.”.

В УМБАЛ “Свети Георги” той бил предаден на дежурния екип. Още с влизането си в кабинета обвиняемият се изправил в носилката, скочил от нея и започнал да псува намиращите се там медицински лица. Един от докторите се намесил, като казал на мъжа да седне на леглото в кабинет 12, за да бъде прегледан. По същото време в този кабинет се намирал и друг пациент, който бил включен на системи и бил заспал.

Първоначално обвиняемият разхвърлял из помещението личните си вещи, след което се приближил до спящия пациент и започнал да уринира върху него. Действията му били забелязани от друг доктор, който го приближил и му направил забележка, но вместо да спре, пияният мъж се нахвърлил върху него, като му скъсал баджа и го стиснал силно в областта на врата, така че и двамата паднали на земята. Наложило се да се намесят още медици.

По повод на случилото се било образувано досъдебно производство. Впоследствие, с нарочно постановление от 03.02.2020г., мъжът бил привлечен в качеството на обвиняем и даден на съд, пишат колегите от plovdiv24.bg.

Пред магистратите заявил, че съжалява за стореното. Тъй като мъжът бил с чисто съдебно минало и до този момент не бил освобождаван от наказателна отговорност, той бил наказан единствено с глоба – 1000 лева. Решението подлежи на обжалване пред окръжния съд.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар