Пиянциата Джамбазки се забърка в ксенофобски скандал в Европарламента

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Двама лидери на политически групи в Европейския парламент заклеймиха изказванията на Ангел Джамбазки, направени по време на последните дебатите за пакета Мобилност, предаде euractiv.bg.

На 12 декември българският евродепутат (ВМРО, Европейски консерватори и реформисти) пусна дълъг коментар в личния си профил във Фейсбук, посветен на промените в европейския транспортен сектор. В него той обръща специално внимание на това, че председателят на комисия по транспорт Карима Дели (втори мандат) е “французойка от алжирски произход”, която е била подпомагана от “германец от турски произход Исмаил Ертуг”.

Думите на Джамбазки бяха забелязани в Европейския парламент, след като EURACTIV.com публикува материал за пакета “Мобилност” на 16 декември (понеделник).

Председателят на групата на “Зелените“/Европейски свободен алианс” Филип Ламбер прочете думите на Джамбазки и заклейми поведението му.

“Подобна квалификация е недопустима. Всички сме европейски депутати. Произходът ни е различен, така че не може да става дума за заклеймяване на колеги заради произхода им“, каза Филип Ламбер.

Ироничното в ситуацията е, че Джамбазки, както и всички български евродепутати, се противопоставя яростно на пакета “Мобилност”. България на свой ред търси подкрепа точно от “Зелените” за премахване на една от най-спорните клаузи в пакеа – веднъж на осем седмици празните камиони да се връщат задължително в страната, където са регистрирани.

Срещу публикацията на Джамбазки остро се изказа и Ираче Гарсия, който е председател на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

“Това е домът на всички европейци и европейки. Тук има норми и не можем да понесем потъпкването им. Не може един евродепутат в този парламент да се изкаже така за свои другари. Това не може да бъде толерирано. Не можем да приемем расистки изказвания. Искам председателят на ЕП да вземе необходимите мерки това да не се повтори“, каза тя.

Председателят на Европейския парламент Давид-Мария Сасоли обеща да вземе отношение по случая.

Изминалата седмица определено ще бъде запомнена от българския евродепутат. На 12 декември той пусна въпросната публикация във Фейсбук. Същия ден стана ясно, че той е заловен да шофира под въздействие на алкохол в България и му е отнета книжката. Джамбазки каза, че се “срамува”.

В края на ноември миналата година Ангел Джамбазки бе хванат с пистолет на летище “София”. При проверка на багажа му на рентгена се видяло оръжието и патроните за него. Пред граничната полиция евродепутатът е потвърдил, че оръжието е негово и е казал, че е забравил пистолета и патроните в багажа си. Той е показал и разрешително.

 

източник: https://19min.bg/news/8/124538.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар