иван портних

Пиян Потник не успя да хариже на Гергов акциите на Община Варна от Пловдивския панаир

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Общинският съвет във Варна отхвърли на свое заседание предложението, внесено чрез кмета на града Иван Портних, за апортиране на акции на община Варна в дружество, контролиращо панаира.

Припомняме, че Община Варна се сдоби с акции в Панаира по скандалната схема между Портних и Гергов – за т.нар. Дупка в центъра на Варна. По нареждане на тогавашния премиер Борисов, бизнесмена от БСП Георги Гергов получи умопомрачителните 43 млн. лв. от държавния бюджет, а Община Варна получи от държавата 29% от акциите в Панаира.

Има основателни съмнение за какво точно Борисов е дал тези 43 милиона лева на Гергов. Повод за това дават няколко неща. Първо няма никаква обосновка за тази цена, нито са водени някакви преговори, въпреки, че година по-рано самия Гергов искаше 20 милиона за Дупката. Плащането на тези 43 милиона съвпадна първо с прехвърлянето на комплекса “Слънчев ден” от Гергов на адвоката на Пеевски – Ангел Палийски и второ – веднага след плащането Гергов атакува Корнелия Нинова и поиска нейната оставка като лидер на БСП. Злите езици във Варна коментират, че няма никакво съвпадение и че Борисов е платил на Гергов с държавни пари комплекса “Слънчев ден”, за да го прибере Пеевски, а като бонус използва Гергов като троянски кон в БСП. Дали това е така си знаят Борисов, Гергов и Пеевски и едва ли някога ще се разбере.

Веднага след тази скандална сделка Общинският съвет Варна гласува да върне акциите на държавата, но кмета Портних отказа да го направи и сега се опита да апортира акциите в дружество контролирано от Гергов.

Защо кмета Портних действа в разрез с решенията на Общински съвет Варна и какви са му мотивите да хариже общинските акции на Гергов са въпроси, които варненските мисирки никога не биха задали.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар