ПКП: Май не ни чакат добри времена … “ако не спечелиме, ще ме затворят в лудница тук в Кърджали.”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За 4 години президентът Радев наложи вето 30 пъти и превърна този сериозен инструмент от пълномощията на институцията в спорт за заяждане, това написа Цвета Караянчева в профила си във Фейсубук.

“Днес обаче превъртя стрелките, за да подпише среднощното недоносче, наречено „Изборен кодекс“. Клетият плод на стахановския юруш е пълен с толкова недомислици, че на сутринта на Разпети петък доста от авторите му се събудиха с пост-революционен махмурлук. Ако т. нар. кодекс беше кораб, пробойните в него щяха да го потопят още при пускането му в морето. В конкретния случай най-вероятно ще доведат до хаос и възможно касиране на изборите. Нито един от недъзите на досегашния кодекс не беше поправен, но за сметка на това каквото можеше, се обърка допълнително. И на 30. 04 този закон бе обнародван с утрешна дата”, допълни председателят на 44-ото Народно събрание.

“Най-смайващото е, че много от приетите промени не облагодетелстват нито една от гласувалите ги партии. Ярък пример – задължителното повсеместно гласуване с машини. На изборите, проведени преди по-малко от месец, две трети от българските граждани заявиха чрез избора си на начин за гласуване, че предпочитат хартиени бюлетини. Парламентът снощи реши, че ще се отнесе към тях като към злоядо дете и ще им натика машинното гласуване в гърлата, независимо дали искат, или не. Насилствено се отнема един придобит и отработен през десетилетията навик на избирателя”, посочи още тя.

“Разбира се, този абсурд далеч не е нито единственият, нито най-значимият от недъзите на новия кодекс. Цялата история на обсъждането, приемането му, подписването от президента и обнародването му е наниз от гафове. Защо трябваше да се публикува днес с утрешна дата? Какво щеше да изгуби от „революционния си плам“, ако беше публикуван утре, 1 май, както е датиран документът? Никой ли вече не се интересува от елементарното спазване на законите?”, написа още тя.

„Ако сте от малцината помазани, които могат да живеят във вътрешна емиграция и да не се вълнуват от ставащото, направо взимайте пуканките и се забавлявайте.

Ако сте от огромното мнозинство, което има нужда и интерес от ред, стабилност и законност… Май не ни чакат добри времена”, с тези думи завършва постът на Караянчева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “ПКП: Май не ни чакат добри времена … “ако не спечелиме, ще ме затворят в лудница тук в Кърджали.”

  • Кака Цвети Караянчева поставила ребром на Бойко въпроса да спрат да я наричат Пе.Ка.Пе., защото така я поставяли като една сред многото Пе.Ка.Пе-та. Тя е заявила, че е крайно време да започнат да я наричат Най-Простата Кърджалийска П*тка – защото е единствената !!!!!

Вашият коментар