Пламена Миткова: 2023-а година беше тежка, голямата ми цел е Европейското в Рим – Още спорт – Други спортове

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Божидар Саръбоюков и Пламена Миткова бяха отличени за “Атлет и атлетка на България” за 2023 година.

19-годишната Миткова направи дебюта си при жените на голямо състезание през 2023 година с участие в скока на дължина на европейското първенство в зала в началото на годината.

На шампионата в Йерусалим тя също като Саръбоюков завоюва сребърен медал. През май месец на турнира в София “Нови звезди” пловдивчанката направи лично постижение от 6,54 метра.

“2023-а бе една тежка година за мен заради контузията малко преди Европейското. Няма следа вече от контузията. Надявам се тази година да съм здрава и да имам повече късмет, а успехите ще дойдат”, заяви Миткова след награждаването.

link1″>

startphoto.bg

“След контузията изобщо не мислех, че можем да се откажем. Първите дни не можех да ходя, но след това започнах физиотерапия. Взехме бързи мерки, тренирахме по-малко, а впоследствие започнах и малко по-тежки тренировки. Не се притеснявах да отида на Европейското и да дам всичко от себе си”, каза още тя.

“Предстоят състезания, в които да покажа, че съм във форма и още от сега да покривам нормативи за лятото. В събота ми е първото състезание. С дългия скок ще започна на 21-и януари с турнир в Люксембург. Повечето цели са ми през лятото. Моята цел е нормативът за Европейското за мъже и жени в Рим”, допълни 19-годишната.

“Самочувствие имам, доказала съм последните две години, че имам качествата”, сподели още тя.

 

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар