Пламен Йорданов и Александър Петков са новите зам.-министри на отбраната – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пламен Йорданов и Александър Петков са новите зам.-министри на отбраната

inews.bg/Марио Евстатиев

Пламен Йорданов и Александър Петков са назначени за заместник-министри на отбраната. Те наследяват постовете на Атанас Запрянов и Анатолий Величков.

Пламен Йорданов е роден на 23 март 1965 г. в Плевен. През 1988 г. се дипломира като магистър във ВНВВУ “Г. Бенковски” по специалността “Експлоатация и ремонт на радиотехническите средства”. Военната си служба започва във военно формирование 32 710 – Доброславци през септември 1988 г. През 2004 г. е назначен в Съвместното оперативно командване, като до 2021 г. заема експертни и ръководни длъжности в областта на командването и управлението на съвместните операции. През 2008 г. завършва Висш щабен курс, а през 2012 г. и Генерал-щабен курс във Военна академия “Г. С. Раковски” като магистър по “Стратегическо ръководство на Въоръжените сили”. Владее английски и руски език.

Александър Петков е роден на 12 септември 1968 г. в София. Дипломира се в УНСС като магистър по финанси и банково дело през 1994 г. Завършва право в Института за следдипломна квалификация към УНСС, Център за икономика и управление. От края на 2017 г. до момента на заемането на поста “заместник-министър на отбраната” работи в редица търговски дружества, сред които “Снабдяване и търговия – МО” ЕООД и “Български енергиен холдинг” ЕАД. През своята трудова практика е заемал експертни длъжности в няколко дружества, работещи на пазарите за ценни книжа, бил е мениджър на високи позиции в дружества от застрахователния и инвестиционния сектор. Владее английски и руски език.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар