Пламен Николов: Умните и кресливите решиха, че келепира е над всичко, това не е нашата игра

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Номинираният за премиер от “Има такъв народ” Пламен Николов, който вчера обяви, че оттегля кандидатурата си, разочарован, късно снощи излезе с остра позиция в профила си във Фейсбук. С решението му да си направи отвод, след като вчера лидерът на партията Станислав Трифонов обяви, че няма изобщо да представят неполучилия от никого проектокабинет за гласуване в парламента, такова няма да се състои. Това се случва, въпреки, че конституционалисти коментираха, че процедурата трябва да бъде завършена, след като вече президентът е внесъл проекта за правителство в Народното събрание. Самият той заяви официално, че тя вече е в завършена фаза, с което също защити тази теза.

Вчера Николов обяви, че се оттегля по лични причини и по-късно ги обяви в социалната мрежа:

“Скъпи Сънародници, Съмишленици и Приятели,

Жребият е хвърлен!

Днес всички участници в политическия пасианс хвърлиха картите и заявиха на коя страна застават всъщност.

Умните и красивите, елегантните и кресливите решиха, че келепира стои над всичко. Ние, от ПП “Има такъв народ”, пък решихме, че това вече не е нашата игра. Не е, защото промяната трябва да бъде истинска, а не проста имитация или най-долно менте. Останалите показаха, че принадлежат към едно и също статукво и че разбират протеста просто като средство за осребряване на влияние.

Колкото и човек да е дипломатичен и диалогичен в името на общото благо, когато границата на съвестта бъде прекрачена, е по-добре да си пожелаем да преминем през пречистващия огън на изборите.

Ето и най-важните лични причини, поради които не мога да приема да бъда Ваш министър-председател:

Не желая да завися от произвола на политически играчи, с които единственото, което ни свързва, е, че не искаме нови избори;

Вече нямаме естествени съюзници в този парламент, а изкуствени „борци“ против системата;

Нямам намерение постоянно да се лишавам от безспорни експерти в правителството, заради неаргументираните прищевки на политически псевдопартньори;

Очевидно, и този път, заветът на древните българи ще остане неизпълнен и политическите съчки няма да оформят здрав сноп, който никое предизвикателство не ще пречупи.

Нека тази политическа незрялост от последните седмици на иначе опитните ни политици, която в същността си е най-обикновена корист, послужи като обеца на ухото за всички български граждани и нека на следващите избори бъдем безкомпромисни и спечелим безапелационно, за да не се налага ПП “Има такъв народ“ да участва в безпринципни парламентарни пазарлъци.

Не на двуличието! Да живее България!

Искрено Ваш, Пламен Николов”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар