Пламна борова гора край Твърдица, военните изпратиха хеликоптер

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пожар възникна край Твърдица днес по обяд около 14:30 часа, съобщиха от Пожарната в Сливен. Пламъците, които най-вероятно са тръгнали от нерегламентирано сметище, са обхванали е борова гора, заяви пред БТА директорът на РД”ПБЗН”-Сливен комисар Владимир Демирев.

Три екипа на районната служба в Твърдица и горски служители го гасят. Комисар Демирев посочи, че местността е труднодостъпна и има път само от едната страна, стръмно е, няма достъп за техника и трябва да се гаси на ръка.

Засега няма екипи от Сливен, защото те участват в гасене на други пожари в района.

При нужда в гасенето ще се организират и доброволци от доброволното формирование в Твърдица. 

От Министерството на отбраната съобщиха, че хеликоптер AS 532 AL Cougar от състава на Военновъздушните сили (ВВС) с екипаж от 24-а авиационна база Крумово се включва в гасенето на горския пожар.

Военнослужещите ще извършват дейности по разузнаване от въздуха и пожарогасене на огъня, пламнал в борова гора в района на Община Твърдица, област Сливен.

Техниката и военнослужещите от ВВС се включват по молба на местните власти в подкрепа на действията на Районната служба “Пожарна безопасност и защита на населението”, посочват от министерството.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар