План “Андрешко” за радикализация на протеста – спира плащането на сметки и данъци. Ще угаснат за 1 месец…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Писателят Добри Божилов призова във Фейсбук за тежка и реална радикализация на протеста. Той предложи народът масово да спре да плаща сметките си за комунални услуги, и данъците. А следващата власт да поеме задължението да опрости всякакви начислени лихви и глоби, от въпросния бойкот.

 

“Ние сме едновременно избиратели – с бюлетини, и данъкоплатци – с пари. След като не ни дават избори, можем да им завъртим кранчето. Имаме пълното право, и дори – задължение за това…” – обясни Божилов.

От думите му става ясно и, че подобен масов бойкот може да свали всяка власт за 1 месец. Корпорации като електроснабдяването и топлофикациите ще “увиснат” точно за толкова време. Общините – също.

Малко повече ще се задържи централното правителство, което може насилствено да събира ДДС и осигуровки, и също – да тегли огромни заеми. Но не много повече, и не след като е ясно на къде духа вятърът.

“Борисов ще подаде оставка, дълго преди да се стигне до срив. Страхът от финансова катастрофа и бесилки по улиците, ще го застави да капитулира. Ако бойкотът е масов, няма към кой друг да се насочи гневът, освен към властта, защото тя единствена може да направи нещо, за да го спре – като подаде оставка. Главата на един диктатор струва по-малко от това доктори и учители да останат без пари.” – поясни Божилов. А веднага след като паднат, хората ще платят данъците си, и всички издържани от държавата, ще получат парите си.

“Имаме ли моралното право на това? Очевидно имаме. Вече трети месец сме по площадите и властта арогантно ни игнорира. Мислят се за богоизбрани, а забравят, че богоизбран е единствено народът. Гласът народен е Глас-Божи. Не гласът на Борисов. Народът има право да спре издръжката на мафията, която го мачка. Това е начинът да я убие.” – безкомпромисен е авторът.

B.N.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар