Кирил Петков

Плащаме за лукса в 4 и 5 звездните хотели на украинците с парите на българските данъкоплатци

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 100-тния ден от войната в Украйна в парламента стана ясно – каква сметка е платила България за бежанската криза.

„До каква степен тези средства се предоставят от държавния бюджет и до каква степен тези средства на практика идват от европейското финансиране?”, попита Деница Николова от ГЕРБ-СДС.

„За първия месец от бежанската криза, за месец март, средствата са от националния бюджет, те са малко над 15 млн. лева. Средствата, които са използвани за месец април, са 56 милиона. Очаква се да бъдат толкова и през месец май”, заяви вицепремиерът.

Нови обвинения между управляващи и опозиция заради бежанците (ОБЗОР)

По темата се появи нов въпрос – ако бежанците са настанени в държавните ни почивни бази, къде ще летуват българите.

„Само в БДЖ работят над 20 000 работници. Служители, които чакат своята почивка, а ще стане така, че няма да има къде и как да отидат да почиват и те, и техните семейства”, заяви Борислав Гуцанов, БСП.

За това и от БСП предложиха с предстоящата корекция на държавния бюджет да се предвиди и сума за почивка на служителите на държавните структури.

„Не трябва за сметка на украинските бежанци да страдат и българските работници, служители и българските граждани”, заяви Гуцанов.

Пари за лятна ваканция в бюджета няма да има, отговори пред депутатите финансовият министър. Но даде идея – как да бъдат похарчени 15-те лева, които държавата ще дава за всеки бежанец на почивните станции.

„Станциите ще реализират приход по тази линия, от там нататък съответният ръководител на ведомството, в което е станцията, може да реши по какъв начин да компенсира служителите в това ведомство”, заяви Асен Василев.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар