Плащаме на депутати, на общински съветници, на министри, на кметове – май само плащаме….

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутати -240 броя 

Общински съветници -5131 броя 

Министри и зам.министри – 50 броя 

Областни управители – 29 

Зам.областни управители -29 

Кметове на общини – 265 броя 

Кметове на села – 

Кметове на райони – 

Кметски наместници – 

Президент – 1 

Вицепрезидент -1 

Министър председател – 1

Близо 7000 човека имат правомощия и получват заплати в България от данъците на всеки един данъкоплатец? Ако за вас това е нормално, то за множество хора това не е! Не е възможно в България, която всяка година се топи буквално и от поне 10 години прирастта на населението и е отрицателен да има толкова хрантутници на гърба на бюджета!

Без да броим в това число администрацията им, секретарките, помощниците и така нататък. 7000 човека средно на месец България им плаща – 10 милиона и 500 хиляди лева само за заплата, на година – 126 милиона лева и то при положение че средната им заплата е 1500 лева, но погледнато реално може и да е повече. 126 милиона на година, за 4 години 504 милиона лева? Интересно ни е дали има на света другаде някъде такава държава в която нейният народ да плаща половин милиард лева на управниците за един мандат и те реално да не вършат нищо?

Надали има, но никой не иска да смята, никой не иска да обясни, защо градове с население от над 10 милиона човека се управляват от един кмет и няколко негови заместника, докато в България си имаме на 5 милиона население над 7000 човека само управници и след тях вървят поне още толкова администратори, които обслужват управниците. Питате къде са парите за пенсии, къде са парите за заплати, защо няма за болници, защо няма за армия, защо няма за икономика, ами няма ги.

Просто един милиард лева са само заплатите на управниците ни и техният обслужващ персонал за 4 години. После идват и другите разходи и сега се огледайте за 30 години освен да се множат – какво друго се промени в България – нищо.

Всеки идва обещава и после вдига рамене и вика, ами такава е системата ни. Но пък за сметка на това ще ви оправим и ни оправят 7000 човека управници, така хубаво ни оправят, че цъфнахме и вързахме за 30 години…

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар