Плащаме 12 млн. лв. за сигурността на европредседателството – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Правителството отпусна 12 млн. лв. за сигурността по време на 6-месечното европредседателство на България на Съвета на ЕС от 1 януари догодина. Милионите ще бъдат разпределени между МВР, ДАНС и Столичната община, реши Министерският ъсвет на днешното си редовно заседание.

Вътрешното министерство ще получи 9,5 млн. лв., ДАНС – 500 000 лв., а общината – 2 млн. лв., съобщи вътрешният министър Валентин Радев, цитиран от “Фокус”.

“Беше прието предложение, дадено от мен, което касае сигурността по време на председателството на Европейския съвет, което започва в началото на следващата година. Дълго време в продължение на месец и половина се обсъждаше какви да са средствата, които да бъдат отпуснати за осигуряване на тази сигурност, която касае сигурността на летището, приемането на гостите, сигурността по трасетата, на НДК, вътре между обектите, хотелите и най-вече местата, където ще бъдат извършени заседанията. Направени бяха различни разчети, през това време бяха оптимизирани средствата няколко пъти”, обясни Радев.

По думите му до средата на юли трябва да се обявят обществените поръчки за много от нещата, които трябва да бъдат закупени, а месец преди самото председателство да бъдат сработени помежду си всички системи за видеонаблюдение и радио връзка.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар