Плевнелиев е против референдум за Истанбулската конвенция

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Росен Плевнелиев се обяви против провеждането на референдум за Истанбулската конвенция. „Категорично съм против да се прехвърля отговорността на народа тогава, когато той е заблуден и тогава, когато не са се чули ясни аргументи от експерти.

Смятам, че българският народ беше подведен.

Имаше много манипулации и много лъжи по отношение на Истанбулската конвенция на Съвета на Европа за защита на жени и деца от насилие.

Нагледах се на абсолютно безотговорни изказвания, както и на факти, които не отговарят на истината.

Конвенцията не е за въвеждане на „трети пол”, тя не се занимава с това”, каза още бившият държавен глава в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

 

По думите му, когато има тревоги в обществото, президентът не мълчи и не отлага своята позиция.

Радвам се, че след едно забавяне, той (президентът Радев – бел.ред.) излезе и се позиционира ясно. Когато има разделение и в много голяма степен лъжи, манипулации и некоректни дебати, липса на дебат по същество по една стратегически важна тема, каквато е защитата на жените и децата в България и по света от насилие, е редно държавният глава да излезе с ясни аргументи и да каже дали е „за” или „против”, коментира Росен Плевнелиев.

Никой не бива да се взема насериозно завинаги и на всяка цена. В една демократична държава всеки има мандат. Аз имах 3 години като министър, 5 години като президент.

Работих. Дадох всичко от себе си. Сега идват следващите. Пожелавам им успех, каза още Плевнелиев в предаването. Според него в българската политика има  много мъже и жени, които се възприемат насериозно и на всяка цена.

Още със своята реч шест месеца преди края на мандата, още като действащ държавен глава, аз казах, че политиката не е на всяка цена и не би следвало да бъде целта. Политиката винаги е средство, за да бъдем полезни, за да търсим заедно с народа и да намираме правилните решения и да постигаме прогрес. Оттогава досега аз вярвам, че давам малко по-различен пример. Не съм тук за стола, нито за силата, нито за властта, но продължавам да работя по смислени проекти. Където и да съм, аз съм посветен на това. Именна затова една година след мандата аз излязох да кажа, че има живот след политиката, и че той никак не е лош, каза Плевнелиев. / ГЛАСОВЕ

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар