Плевнелиев: Има три варианта за страната ни

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Настоящият държавен глава Росен Плевнелиев е категорично против мажоритарната избирателна система. Според него най-добре е да бъде въведена смесена. А по отношение на настоящата политическа ситуация, президентът вярва, че всичко ще се изясни в дните преди Коледа.

“Имаше и продължава да има три варианта. Кои са тези три варианта? Държавният глава първо, дето се казва, да каже “Коледа, Нова година, Йордановден и нека правителството в оставка да продължи до 22 януари”, защото е повече от ясно и това беше волята и на президента Радев, че аз ще си нося отговорността до 22 януари, но той ще я носи от 22-ри нататък, тоест той вече готви служебно правителство и той знае много добре, това беше негов избор.

Вариант първи: оставаме правителството в оставка да продължи до 22-ри и новоизбраният президент Радев, като встъпи в длъжност, назначава служебно правителство. Вариант втори: назначавам аз служебно правителство, което продължава до 22 януари. И вариант трети: правителството в оставка може да бъде преназначено като служебно правителство. Всеки един от тези три варианта ще бъде внимателно обмислен от мен буквално в седмицата, която предстои. И отново казвам в тази седмица ще се вземат всички важни решения”, обясни Плевнелиев пред Дарик.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар