Плевнелиев осъди остро кръвопролитията в Анкара, Берлин и Цюрих

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Плевнелиев осъди остро кръвопролитията в Анкара, Берлин и Цюрих

inews/Марио Евстатиев

Държавният глава осъжда остро нападенията от снощи в Анкара, в Берлин и в Цюрих, при които загинаха и бяха ранени много невинни граждани, а руският посланик в Турция бе убит.

“Дълбоко потресени сме от тези грозни актове на терор в светлите дни преди Коледа. Непонятно за нас е жестокото желание за отнемане на човешки животи. В този скръбен час целият български народ е съпричастен с мъката на близките на загиналите, страданието на роднините на ранените и тъгата на германския и швейцарския народ”, е позицията на президента Росен Плевнелиев.

Държавният глава изразява надежда за бързото възстановяване на ранените, както и че виновниците за тези потресаващи посегателства над човешките права и демократични ценности ще понесат строго наказание.

Президентът Росен Плевнелиев осъжда остро и терористичното нападение и убийството на посланика на Руската Федерация в Република Турция Андрей Карлов. Българският държавен глава е категоричен, че няма легитимна кауза, която да оправдава радикализма и убийството на хора и подобни атаки трябва да срещнат категоричен отпор от страна на демократичната общност.

Българският държавен глава е сериозно обезпокоен от поредната проява на терор и загубата на човешки живот в нашата съседка. Замяната на думите с насилие не е решение и не може да доведе до нищо добро, е позицията на президента Плевнелиев. Държавният глава изразява своите съболезнования на семейството и близките на посланик Андрей Карлов.

Още снощи пък премиерът в оставка Бойко Борисов изпрати съболезнователни телеграми до президента на Руската федерация Владимир Путин и до министър-председателя Дмитрий Медведев. В тях той изразява най-дълбоки съболезнования от името на българския народ и лично от свое име във връзка с убийството на посланика на Руската федерация в Република Турция г-н Андрей Карлов. “България остро осъжда този акт на терор, за който не може да има оправдание”, посочва Борисов. “Моля да предадете на семейството и на близките на посланик Андрей Карлов моята и на българския народ съпричастност към тяхната болка и скръб”, пише още в текста.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар