Плевнелиев пак полудя: Решение на “Фолксваген” в полза на Турция ще навреди на имиджа на Германия

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Под заглавие “Локация – мечта” авторитетният германски ежедневник “Франкфуртер алгемайне цайтунг” публикува обширна статия, посветена на конкуренцията между България и Турция за новия завод на “Фолксваген”.

“Битката изглежда решена, но уж победеният не се предава”, пише авторът Михаел Мартенс, и описва предприета офанзива на българския премиер Бойко Борисов и автомобилния клъстер в лицето на Росен Плевнелиев, президент на България 2012 – 2017 г.

В интервю за “Франкфуртер алгемайне цайтунг” Плевнелиев предупреждава Берлин, че решение в полза на Турция би навредило на имиджа на Германия на Балканите. “Берлин непрекъснато говори за върховенството на закона, но когато стане дума за пари, автократът Ердоган е достатъчно добър партньор”, коментира Плевнелиев, съобщи БНР. В писмени отговори премиерът Борисов изброява пред изданието предимствата на българския трудов пазар, както и данъчната система и финансовата стабилност на България.
“Всички парламентарно представени партии са единни в подкрепата си за чуждестранните инвестиции, което е гаранция, че държавната политика няма да се промени при смяна на властта”, подчертава още Борисов, като припомня, че големи германски концерни отдавна са представени на българския пазар и са доволни от инвестицията си. Българският премиер направи подобни коментари през миналата седмица и пред друго немско издание – “Ханделсблат”.
Естествено в Германските медии няма да прочетете колко са изгубени в превода и двамата ни политици от Герб, но е добре да отбележим факта, че в Германия живеят и работят над 2 милиона турски граждани потенциални клиенти на “Фолксваген” които не само, че ще си похарчат парите в германската икономика, но и ще продължават да вдигат брутният вътрешен продукт на немската икономика.
източник: https://xaknewsbulgariabg1.blogspot.com/2019/08/blog-post_931.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар