Плевньо пак изпълзя от дупката си: Този път са му заповядали да говори против Манолова

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“ГЕРБ е водеща политическа сила, поздравявам ви с разгромната победа!” Това заяви на националната работна среща на ПП ГЕРБ президентът на Република България периода 2009 – 2011 г. Росен Плевнелиев.

Той предупреди, че доверието трудно се печели, но лесно се губи. Плевнелиев изтъкна, че ГЕРБ все по-често ще се оказват в положението на тези, които трябва да се доказват.

Но веднага атакува президента Румен Радев, лидера на БСП Корнелия Нинова и независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова, че не са дали оценката си за т.нар. Костинбродска афера. Плевнелиев обвини Радев, че се вживява в ролята на борец срещу корупцията, но не е дал досега нито едно работещо решение за борба с корупцията.

“Много бяха тези, които точно на тези избори говореха за това, че има огромни изборни манипулации и това бяха точно тези, които не казаха нито една дума и замълчаха тогава, когато пред очите на българския народ беше извършена най-голямата предизборна манипулация, именно Костинбродската афера. Манолова, Слави Трифонов, президентът Румен Радев мълчат и не дали своята оценка какво се случи в Костинброд, а имат наглостта да говорят за честни и почтени избори, когато някои от тях бяха основни действащи лица в Костинбродската афера”, добави още той.

Тези, които говорят за борба с авторитаризма, не са дали оценка на комунистическия, тоталитарен режим, каза още Плевнелиев.

И се обърна към т.нар. градска десница. “Трудно мога да споделя своето дълбоко притеснение, унижението от това, което изпитах от това, че ръководството на “Демократична България” влезе в съюз с г-жа Мая Манолова.”

 

“Не да подадат оставки, направо да си изберат Мая Манолова за шеф, за да се знае кой кой е”, продължи Росен Плевнелев.

“ПП ГЕРБ създаде здрав фундамент. Пазете го! Останете заедно, защото имаме мисия!”, добави той и призова: “Продължаваме заедно напред по пътя на европейското и демократично развитие на България!”

 

Президентът Радев от три години громи Народното събрание и Министерски съвет ежедневно, но и до днес по темата за корупцията не е излязъл с едно решение или идея, каза още Плевнелиев.

„Когато той назначи служебно правителство, начело с Огнян Герджиков, самият Герджиков излезе и каза, че върху него е имало огромен натиск от президентската институция за задкулисни назначения. Говореше се много за едноличен режим и диктатура. Именно тези, които говорят за това, и до днес мълчат и не са дали оценка за истинския тоталитарен режи в България, под който България беше 45 години. И Радев, и Нинова, и Манолова показват зависимостите си назад във времената на комунистическия тоталитарен режим. Г-жа Нинова открива и днес паметници на Тодор Живков пред целия български народ“, добави още Плевнелиев.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар