Племенничка на аятолаха призовава света да прекъсне връзките си с Иран

Племенничка на аятолаха призовава света да прекъсне връзките си с Иран

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Племенничка на аятолах Али Хаменей, която е изтъкната правозащитничка, е призовала правителствата по света да прекъснат връзките си с Иран заради насилието на иранските власти срещу демонстранти, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Видеоклипът с този призив на Фариде Морадхани – дипломиран инженер, чийто баща е виден ирански опозиционер и женен за сестра на Хаменей – е станал популярен из социалните мрежи, след като опозиционната агенция ХРАНА съобщи, че тя е арестувана на 23 ноември.„О, свободни хора, бъдете с нас и кажете на вашите управници да спрат да поддържат този кървав режим, който убива деца“, казва Морадхани във видеото. „Този режим не се придържа към нито един от своите религиозни принципи и не знае други правила освен силата и запазването на властта“, добавя тя.


Според ХРАНА в започналите преди повече от два месеца демонстрации из цял Иран досега са загинали 450 протестиращи, вкл. 63 непълнолетни. Убити са и 60 служители от силите за сигурност, а 18 173 демонстранти са задържани. Протестите започват по повод смъртта на млада жена в арест на нравствената полиция, но впоследствие прерастват в политически с искане за сваляне на режима на аятоласите.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар