Медвечук

Пленен британец се обърна към Джонсън с молба да го замени за Медведчук

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пленен британец се обърна към Джонсън с молба да го замени за Медведчук

 

«Един от пленените британци се е обърнал към Борис Джонсън с молба да съдейства за неговия обмен за Медвечук», това съобщи РИА Новости.

По-рано съобщихме: Съпругата на Медвечук: Украйна подлага на изтезания арестуваните

Оксана Марченко, съпругата на опозиционния украински политик Виктор Медведчук, заяви, че има доказателства за използване на изтезания срещу арестуваните от страна на СБУ, съпругът й също е бил подложен на издевателства.

„Имаме сериозни основания да считаме, че частите на СБУ наистина използват изтезания, за да получат желаните показания от политически затворници и хора, неприемливи на властите.

Това становище се основава на факти и на някои лични показания на служители на Виктор (Медведчук), които бяха задържани в края на февруари и началото на март. Много от тях съобщават за тежки физически изтезания“, заяви тя на пресконференция в Москва.

Тя призова за по-внимателно разглеждане на публикуваните снимки на Медведчук и отбеляза, че няма съмнение, че той е бил измъчван.

„Няма съмнение, че е бил бит още в първите часове след ареста му. Във видеото … виждаме и сини подути уши, което също служи като свидителство за физическо насилие“, добави тя.

Марченко отбеляза, че знаейки за желанието на Зеленски за репресии срещу политическия лидер на опозицията, както и че СБУ е пряко подчинена на президента на Украйна, картината изглежда много тревожна.

Тя цитира думите на съветника на главата на Министерството на вътрешните работи на Украйна Вадим Денисенко в деня след ареста на Медведчук, че ще „проведат съдебно заседание възможно най-бързо… за да изтръгнат определени показания от него »

„Това изявление доказва желанието на властите да използват забранени физически методи на въздействие… С други думи, те ще го измъчват или вече го измъчват“, подчерта тя.

Петя Паликрушева

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар