Пленум на БСП избира предизборен щаб – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пленум на БСП избира предизборен щаб

inews.bg/Марио Евстатиев

БСП ще проведе  Национален съвет днес, това е първото от три поредни заседания на пленума на партията, свързани с предстоящите предсрочни избори на 11 юли. По същото време в НДК ще се учредява ново ляво крило в партията. 

Предвижда се на НС да се обсъди актуалната политическа обстановка, както и приемане на план за действие на база анализа на резултатите на предходния вот.

Изпълнителното бюро на БСП е в оставка след изборите на 4 април. Когато епидемичната обстановка позволи, ще свикаме извънреден Национален съвет за оставката на ИБ, обяви лидерът Корнелия Нинова на 5 април. 

А днес ще бъде избран съставът на Националния предизборен щаб на БСП. 

За учредяването на новото обединение в рамките на БСП съобщи вчера Ана Пиринска. Тя уточни, че то е съгласно устава на партията и си  поставя за основна задача изработване на нова програма на партията. 

Инициативен комитет, в който влизат Валери Жаблянов, Велислава Дърева, Димитър Генчев, Албена Шавел, Чавдар Георгиев, Ана Пиринска, Георги Тодоров, Ана Ананиева, Явор Куюмджиев, Бойко Петев и Елеонора Ангелова ще постави началото на “Платформа “Социализъм ХХІ век”.  

На форума ще бъде прието Обръщение за политическите задачи пред БСП и левицата, а в дългосрочен план Обединението ще работи за възстановяване на идейната дискусия и на демократичното единодействие в партията

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар