Оставиха в ареста студент, задържан с близо 6 килограма наркотици

Пловдивската полиция задържа участници в схема за измама и принуда в размер на 173 000 лева

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пловдивската полиция задържа участници в схема за измама и принуда в размер на 173 000 лева, съобщиха оттам.

Преди седмици 46-годишна жителка на пловдивско село потърсила помощ от служителите на отдел “Икономическа полиция”. Жената разказала как е станала жертва на измамна схема, придружена с принуда и в продължителен период от време.

Всичко започнало с търсене на решение за затрудненото си финансово положение, в края на декември 2023 г., когато тя попаднала на обява в интернет сайт с предложение за уреждане на бърз кредит. Срещу посочен телефонен номер през мобилно приложение фигурирали имена на мъж, с когото се свързала, за да обсъдят възможността да получи 100 хиляди лева. След като се договорили за комисионната, той изпратил клиентката си в офиси на няколко различни банки за да кандидатства за кредит.

Веднага след одобрението й обаче последвали заплахи и психологически натиск – потърпевшата била принудена да предаде изтеглените пари на непознати, дошли пред съответния офис от името на извършителя. Междувременно той поискал и по-висок процент за услугите си. В един момент се оказало, че от порочния кръг да тегли нов кредит, за да покрие стар, на жената била причинена имотна вреда в размер на 173 хиляди лева.

В хода на работата по образуваното досъдебно производство под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив били предприети множество оперативни и издирвателни действия, които да изяснят цялата фактология, както и самоличността на извършителите на престъплението. При спецакция във вторник на територията на столицата са претърсени офис, два частни адреса и автомобил, иззети са пари, документи, печати на кредитна институция и други веществени доказателства с отношение по делото.

С полицейски заповеди за едно денонощие са задържани двама мъже – на 27 и 31 години, и 30-годишна жена. С постановление на наблюдаващия прокурор на тримата е повдигнато обвинение по чл. 214 ал. 2 т.1 и т.2 вр. чл. 20 ал.1 и ал. 2 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс, приведени са за 72 часа в ареста. Очаква се на днешно заседание съдът да определи спрямо обвиняемите мярка за неотклонение “задържане под стража”.

 

 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар