Пловдивският агент на ДАНС взел 2250 лв. подкуп от фермер

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Прокуратурата задържа и повдигна обвинения на арестувания служител на ТД „Национална сигурност“ (ДАНС) – Пловдив, който беше хванат с подкуп, поискан от земеделски производител.

Задържаха служител на ДАНС с подкуп срещу

През септември 49-годишният Борислав Христов на два пъти е поискал и получил парични суми общо в размер на 2250 лева, за да не извърши служебните си задължения. Служителят на ДАНС е работил по направление „Земеделие“. Той проверявал постъпващи информации за неправомерно получаване на средства от ДФ „Земеделие“ от земеделски производители в областта. Той провел няколко срещи с фермер, по време на които поискал и получил пари, за да не извършва проверки спрямо него и да отклонява вниманието от него.

Фермерът отглежда едър рогат добитък в Карловско, като проверката на агенцията показала, че животните били надписани по брой за получаване на повече средства. За да не бъде подадена тази информация на прокуратурата, служителят на ДАНС поискал пари, съобщи наблюдащият прокурор Петър Петров.

Обвиняемият е задържан на 11 ноември при съвместна акция на прокуратурата и Дирекция „Вътрешна сигурност“ на ДАНС при получаването на втората парична сума.

По делото са извършени множество действия по разследването – обиски, претърсвания и изземвания, разпити на свидетели. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, като прокуратурата ще поиска постоянното му задържане под стража. Ако обвиненията срещу него се докажат, го очакват до 6 години затвор и глоба до 5 хиляди лева.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар