Пловдивски ченгета разкриха убийство на 10 години – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 30 септември 2009 г. във Второ РУ в Пловдив било образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител във връзка с грабеж на 52-годишна жителка на града. Според сигнала, при отнемане на дамската й чанта, срещу потърпевшата била приложена физическа сила и тя била прободена с нож в тялото.

След получената средна телесна повреда няколко дни по-късно жената починала в болница. Наказателното производство било преобразувано за престъпление по чл. 199 ал.2 т.1 във вр. чл. 198 ал.1 във вр. чл. 20 ал.2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив разследването било възложено на отдел “Криминална полиция” към ОДМВР – Пловдив, а в комплекса от процесуално-следствените действия се включили колегите им от Второ РУ и БНТЛ, както и служители от отдел “Тежки престъпления” при Главна дирекция “Национална полиция”. 

В края на 2018 година съвместната работа дала положителен резултат и 32-годишният извършител на грабежа бил установен. Проведеното с него полифизиографско изследване в Института по психология на МВР доказало, че той е прекият автор на престъплението.

На 22 май т.г., с постановление на Окръжната прокуратура, мъжът е привлечен като обвиняем, взета му е мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок до 72 часа. Работата на разследващите по цялостното документиране на случая и изясняване на всички факти и обстоятелства продължава. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар