Денков

Плъх-Денков възмутен, че земеделците имат вили, коли и яхти: трябва да работят и да просят помощи!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Не виждам за какво да се извинявам на другите (земеделците – бел. ред.), които въпреки милиардните годишни субсидии и помощи, с които си построиха вили и си купиха яхти и скъпи автомобили, забравиха помощта от Европейския съюз и от държавата, отказаха диалог с правителството и поставиха ултиматуми за блокади на гранични пунктове, пътни артерии и центъра на столицата.“

Това заяви на извънредна пресконференция премиерът Николай Денков по-рано днес.

Колкото и да се обяснява, че от Украйна не влиза нищо нездравословно за консумация, едва ли има и 5% българи, които вярват на тази теза. Всички знаем, че при съответните стечения на обстоятелства, включително и корупционни практики, у нас може да се получи почти всякакъв документ с предварително заявени данни в него.

Всеки земеделски производител имал няколко дни, за да реши към коя от тези две групи принадлежи, казва още Денков, без да е ясно кои са възможностите.

Вероятно само Денков не знае, че от десетилетия зърнопроизводството в Украйна е обвързано с Монсанто, която е световен лидер в биотехнологията на растенията. Тя е изцяло химическа компания и още в края на миналия век пуска на пазара първите генномодифицирани селскостопански култури. И това не е всичко – Монсанто е една от трите компании с най-много собственост на земя в Украйна.

От всичко казано от Денков днес стана ясно, че той май не прави разлика между печалба в сектора производство на храни, здравето и живота на българите. Или съвсем умишлено се опитва отново да противопостави българите срещу един цял сектор. И в двата случая поведението му не е похвално! Нито държавническо! Но, пък е типично за управляващите ни в последните години, които буквално като зомбита се надпреварват да измислят все по-нови и по-драстични решения, с които не просто да ни унижават, а буквално да унищожат народа и държавата.

Не знам кой е писал думичките на Денков, но тази първичност с гледането в чужди канчета – кой – какво си купил от работата си, са ми малко като стила на махленската клюкарка. Особено на фона на факта, че България е единствената държава в ЕС, в която по-големият процент работещи са бедни.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар