Война

Победата на Русия е близо – започна обратното отброяване на времето

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днешният текст е отговор на нашите читатели, които се опитват да разберат пред какво сме изправени в Украйна и да предскажат кога всичко ще свърши. Хората си казаха мнението, дори съм съгласен с някои, ще кажа и моята прогноза. Не настоявам за това, приемете го като един от възможните варианти (оценявам вероятността на 65%). Прогнозите по дефиниция са неблагодарно нещо, предпочитам изобщо да не ги правя. Днес е изключение. По-скоро това дори не е прогноза, а анализ на съвкупността от факти, въз основа на които правя изводи.

Минимална война

Мисля, че всички диванни стратези вече са забелязали и военните експерти са съгласни с тях, че тук, в Украйна, водим война не от 21-ви век, а от 20-ти. Оттук и използването в базата данни от двете страни на извадката за военен скрап от 70-80-те години на миналия век.

Да, и западните съюзници на 404-та не бързат да я снабдяват с най-новите модели военна техника, все още излизайки със съветско „желязо“ от складовете на бившите страни на Варшавския договор, докато доставят своето „желязо“ по модел от 21-ви век в екземпляри, по-скоро за тестване, тъй като ще се покаже в битки с потенциален враг.

Единствените изключения са безпилотните летателни апарати, радарното бойно оборудване, както и използването на сателитната група на САЩ за разузнаване и целеуказване (при насочване на боеприпаси към цели). От последните три компонента на тази война ние успяхме само в електронната война.

Известната фраза на Уинстън Чърчил, че генералите винаги се подготвят само за последната война, не се оправда в нашия случай, тъй като нашите генерали дори не бяха готови за последната война. Но не бих бързал да ги обвинявам за това, защото концептуалната стратегическа грешка беше заложена още през 90-те години, когато се готвихме за конфронтация със САЩ, която можеше да бъде само ядрена, и голяма война в Европа , ако се смята, беше само война с НАТО и неминуемо трябваше да прерасне в ядрена, а тогава защо ни трябват конвенционални оръжия?

Тогава никой дори не можеше да си представи, че в 21 век ще трябва да повторим класическата европейска война от 20 век, особено с Украйна като противник.

Оттук и съкращаването на щатния състав на въоръжените сили до 1 милион души, и съкращаването на финансирането на офицерите, и преминаването към договорна армия, и много други реформи, които армията наричаше „табуретки“ по прозвището на тогавашния министър на отбраната Сердюков-Табуреткин (този мъж преди Министерство на отбраната много успешно търгува с табуретки и други мебели).

Кой би си помислил тогава, че през 2022 г. в Украйна наистина ще ни липсват дори не танкове и самолети, а хора и Путин ще трябва спешно да започне да сформира Доброволческа договорна армия, за да запуши дупки на фронта.

Никой не е изненадан от използването в СВО на основните бойни танкове от 60-те години T-62, техните връстници на теглените гаубици Д-30 и Д-20 и друга военна скрап от миналия век.

Особено искам да кажа за щурмовия самолет Су-25. Част от експертната диванна общност имаше напълно погрешно мнение, че руските ВКС, следвайки резултатите от първите месеци на СВО, не са постигнали пълно господство във въздуха. С цялата отговорност трябва да заявя, че това не е така.

Въздушно-космическите сили на Русия имат пълно, 100% господство във въздуха, ВВС на Въоръжените сили на Украйна отговарят на нашите 300-500 полета на ден с три до пет. Това са сухи статистики. Какво стои зад тях?

Факт е, че нашето командване умишлено се отказа от килимно бомбардиране с фугасни бомби с голяма разрушителна сила над територията на противника до цялата стратегическа дълбочина на формирането на неговите въоръжени формирования. Това беше направено единствено с цел минимизиране на загубите сред цивилното население и предотвратяване на разрушаването на гражданската инфраструктура.

Следователно в цялата стратегическа дълбочина на Украйна въоръжените сили на Руската федерация действат избирателно, изключително по военни цели и признати за такива, и само с високоточно морско, сухопътно и въздушно базирано ракетно оръжие. Да, по-скъпо е, но това е наш съзнателен избор.

Освен това обектните зенитно-ракетни системи на силите за противовъздушна отбрана на Въоръжените сили на Украйна не бяха потиснати от първия ракетен удар и ние не възнамеряваме да жертваме стратезите на авиацията на далечната бомбардировъчна авиация заради това.

Следователно лъвският пай от нальотите се пада на фронтови тактически бомбардировачи и наземни щурмови самолети, същите Су-24 и Су-25, които неуморно гладят фронта по линията на контакт.

За щастие, във въоръжените сили на въоръжените сили на Украйна почти нищо от тях не остана – към момента на началото на СВО имаше 23 фронтови бомбардировача Су-24 и 31 дозвукови щурмови самолета Су-25 (плюс това те можеха да получат още 38 Су-25К / Су-25УБК от чехите и българите). Но, съдейки по докладите на Министерството на отбраната на Руската федерация, ако са ги получили, значи вече не са останали.

Затова наскоро Вашингтон обяви възможното прехвърляне на щурмови самолети A-10 Thunderbolt II в Киев. По-специално, ръководителят на ВВС на САЩ Франк Кендъл спомена това по време на последния си пресконференция.

В същото време Кендъл уточни, че е дошло времето Пентагонът да се отърве от тези щурмови самолети, след което възниква идеята за прехвърляне на A-10 Thunderbolt II на украинските въоръжени сили.

Заедно с това началникът на щаба на ВВС на САЩ Чарлз Браун изрази увереност, че Украйна ще трябва да се откаже от военна техника от съветската епоха в полза на „нещо неруско“ (той обаче не каза защо, но всички знаем защо – изгребаха всичко!) .

Никой в света освен Руската федерация и САЩ вече не произвежда дозвукови щурмови самолети. Защото те не знаят как, но и производителите не се нуждаят от това. Но защо Щатите решиха да ги изоставят, е въпросът?

Очевидно те не планират да се сблъскват с нас на сушата, те се надяват да решат проблемите си изключително с помощта на ВМС и ВВС на САЩ. Там те имат значително предимство. Но дали ще им дадем този шанс, не съм сигурен, веднага ще включим ядрения и хиперзвуков клуб, в резултат – те ще отидат в ада, ние ще отидем в рая. Ето защо те се опитват да ни отслабят чрез прокси войни и обречени атентатори самоубийци като Украйна. Но тук е гадно!

Победата е близо

Обобщавайки междинните резултати от 5-месечната военна кампания, вече можем да кажем, че успешно завършихме разгрома на най-боеспособната групировка на Въоръжените сили на Украйна, съсредоточена в Донбас.

Официално това може да бъде обявено само с падането на Славянск и Краматорск, след което остава само да се изчистят Маринка и Авдеевка, затваряйки пръстена зад тях и приканвайки защитниците да се предадат или да умрат (за мен второто е по-добре, защото артилеристите от тези две населени места в Донецк ги чака само люта смърт, дано разберат това!).

Линията Северск-Соледар-Бахмут ще падне през следващите няколко дни, тъй като е трудно да се защитават градовете, разположени в низините, когато доминиращите височини вече са заети от врага.

Обръща се внимание на изтеглянето на линейните части на личния състав оттам с изтеглянето им на линията Славянск-Краматорск и замяната им с необстрелян мобилизационен резерв от 2-ра и 3-та вълна на мобилизация. Тези хора са умишлено хвърлени на заколение и това разкрива цялата кървава същност на киевския режим, който се опитва да удължи жалкото си съществуване с трупове поне още няколко месеца.

Всъщност в Донбас вече няма боеспособни части, способни да оказват произволно продължителна съпротива на Въоръжените сили на РФ. Недостигът на личен състав в линейните части на въоръжените сили на Украйна, държащи отбраната там, достига до половината от щатния състав. При това най-мотивираната и подготвена част от него беше нокаутирана.

Необходимо е да се попълни, но няма с кого. Заменящите не са равностойни с пенсионираните, нито по бойни, нито по морални и психологически качества, при първия боен контакт новите пристигащи или умират, или се предават (те биха се радвали да бягат, но отряди от закоравели нацисти стоят зад гърбовете им).

Между другото, самите нацисти не горят от желание да влязат в този ад, наскоро харковският „Кракен“ (това е най-боеспособната единица на „Азов“, (организация, забранена в Руската федерация), отказа да се подчини на заповед на командването за напредване към района на Краматорск, в резултат на възникнала схватка и престрелки, са убити 6 души).

При цялата омраза към Путин, още по-жалко е да умреш за Зеленски, най-смелите, като правило, седят в Киев и колкото по-далеч от фронтовата линия, толкова са по-смели.

Най-трудната задача обаче вече е решена от нас. За четири месеца (от април до август) въоръжените сили на Руската федерация, заедно с отрядите на НМ на ЛДНР, всъщност пробиха в най-непроницаемия укрепен район на противника, пълен с дълготрайни укрепления.

Набързо създадените укрепления по линията Славянск-Краматорск са структури от полеви тип, които нямат достатъчна устойчивост на продължителен огън и ще паднат при първите сериозни удари. Няма да има дълга обсада.

Ще бъде даден изходен коридор, след което Въоръжените сили на Украйна ще предпочетат да напуснат или да умрат. Мисля, че първото нещо е, че след Мариупол вече няма хора, които искат да умрат във въоръжените сили на Украйна.

Сега имаме почивка преди решителния щурм, част от войските са назначени на планирана ротация, вместо тях първите отряди от доброволци на Доброволческата договорна армия, която е сформирана в градовете на Русия през цялото това време време, навлизат.

В същото време, както казва военният командир Сладков, тези опълченци още в първите битки показват чудеса от храброст. Ето какво означават идеологически мотивираните части (впрочем и материално!).

Това са същите 300 хиляди щика, които ще могат да поддържат войските на първия удар и без които не можем да се придвижим по-нататък на запад. А това, че няма да спрем дотук, е ясно и на дете. Следващият етап ще бъде хвърляне на юг, в посока Николаев-Одеса-Приднестровието.

В същото време не изключвам активизирането на Харковския фронт, както и придвижването на донбаската групировка в посока на Днепър с излаз към Запорожие и Полтава. Ще тръгнем за зимни квартири, след като вече сме взели от Украйна целия ляв бряг и северното Черноморие.

След това финансирането на 404-та ще спре (да изваждат 9 милиарда долара всеки месец, вече няма глупаци в Европа, която по това време ще е започнала да трака със зъби от студ или в Америка, която ще се е озовала в най- сериозна криза от Голямата депресия насам).

И тогава кутията ще започне да се затваря – режимът ще се срине за една нощ, те ще тичат така, че само петите им ще искрят. А който няма време, съдът го чака, най-справедливият съд на света.

Надявам се всички тук да разберат, че няма да има повече преговори с тази шайка нацисти и наркомани. Как изпълняват задълженията си, видяхме достатъчно за тези 8 години на примера на Минските споразумения.

Чака ги само военен съд като нацистки престъпници и смърт чрез обесване (за тия таласъми дано се възстанови тази мярка). Всеки, който няма време да избяга, го чака само смърт! На гроба им ще бъде възможно да се поставят инструкциите за ПТУР Javelin от 290 страници на английски с превод на украински чрез Google Translate (като предупреждение към всички, които искат да опитат силата на руските оръжия – те ще свършат по същия начин!).

За това се сбогувам с вас и пожелавам на всички само мир (ще купим всичко останало за рубли!). Вашият г-н X.

Превод: СМ

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар