ПОБЕДА! Нов закон за КПКОНПИ маха Сотир Цацаров

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поредната малка победа по пътя на България за излизане от феодално-корупционната прегръдка на отровната ГЕРБ!

Защитникът на шайката Сотир Цацаров отива в историята, предаде репортер на Narod.bg. Новият закон за Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) трябва да е готов до три месеца, заяви пред Нова тв Лена Бориславова, депутат от „Продължаваме промяната“.

„Всички механизми на държавата, които трябва да гарантират добър живот за гражданите, са толкова дълбоко проядени, че имаме нужда от много широка програма и мерки.

Стремим се да постигнем ефективна Антикорупционна комисия, която да разследва всички видни политически личности. Ако пристъпят принципите за законност на правовата държава, ще бъдат разследвани, независимо от коя партия са излъчени.

В коалиционното споразумение имаме сегмент, очертаващ законодателната политика като срокове, в които определени законопроекти трябва да бъдат внесени. Един такъв е за реформата на КПКОНПИ. Срокът, който сме определили, е три месеца от началото на Народното събрание“, обясни тя. В събота пред „Дарик радио“ лидерът на формацията Кирил Петков коментира, че първата бърза победа за новите управляващи би била промяна в закона, по който работи Антикорупционната комисия и смяна на нейния ръководител Сотир Цацаров, така че България да има антикорупционна структура, която е безпристрастна и с разследващи функции.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар