Повдигнаха обвинение на главния експерт и баща му за корупцията в спортното министерство

Повдигат обвинение на собственика на оръжието, с което стреля синът на Явор Божанков

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Районната прокуратура във Велико Търново повдига обвинение на собственика на оръжието, с което стреля синът на депутата Явор Божанков в Арбанаси, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Бизнесменът Димитър Бонзов трябва да се яви на 16 май в качеството на обвиняем, обясниха от прокуратурата, цитирана от БТА, и посочиха, че тази дата е съобразена с разпоредбата на чл. 219, ал. 5, изречение последно от Наказателно-процесуалния кодекс, изискваща призовката да се връчва не по-късно от три дни преди предявяването на обвинението.

Тогава ще бъде определена и мярката за неотклонение.

Районната прокуратура е образувала досъдебно производство за причинена средна телесна повреда на непълнолетно лице и за държане на огнестрелно оръжие, което не е съхранявано по правилата, каза по-рано днес районният прокурор Тихомир Шабов.

Инцидентът възникна на 12 май в Арбанаси, по време на рожден ден, когато 11-годишното дете на Явор Божанков простреля с револвер “Смит енд Уесън” 357, магнум, в дясното ходило 12-годишно момиче.

Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без надзор от собственика му. Раненото момиче е оперирано във Великотърновската болница, без опасност за живота и ще продължи лечението си в софийска университетска клиника.

Междувременно Районната прокуратура във Велико Търново е уведомила за случая Дирекция за “Социално подпомагане” – Велико Търново, отдел “Закрила на детето”.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар