Повдигнаха първо обвинение на Байдън-син

Повдигнаха първо обвинение на Байдън-син

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На сина на президента на САЩ Джо Байдън – Хънтър Байдън, бе повдигнато днес федерално обвинение във връзка с притежаване на огнестрелно оръжие, предадоха световните агенции. Това е последната стъпка от едно дългогодишното разследване срещу него.

Байдън-младши е обвинен, че е излъгал относно употребата на наркотици, когато е закупил огнестрелно оръжие през октомври 2018 г. – период, в който той призна, че се е борил със зависимостта си към крек кокаин, според обвинителния акт, подаден във федералния съд в Делауеър, съобщава БТА.Синът на президента Джо Байдън също така е обект на разследване заради бизнес сделки.


Специалният съветник, който наблюдава случая, посочи, че обвиненията за неплащане на данъци навреме по това второ разследване може да бъдат повдигнати във Вашингтон или в Калифорния, където Хънтър Байдън живее.

Обвинението срещу Хънтър Байдън идва в момент, когато републиканците в Конгреса провеждат разследване за импийчмънт срещу президента демократ до голяма степен заради бизнеса на сина му. Републиканците са получили свидетелски показания за това как Хънтър Байдън е използвал образно казано “марката Байдън”, за да си подсигури работа в чужбина, но те не са представили убедителни доказателства за неправомерни действия от страна на президента.

Федералното обвинение идва малко след като опитите за постигане на извънсъдебно споразумение с Хънтър Байдън относно обвиненията за неплащане на данъци се провалиха.

Съгласно това споразумение, Хънтър Байдън трябваше се включи в специална програма, за да избегне обвиненията във връзка с неверните изявления пред властите при закупуване на огнестрелно оръжие през 2018 г.

Сега обвинението срещу Хънтър Байдън показват, че съдебни драми ще съпътстват предизборната кампания за президентските избори догодина. Доналд Тръмп, който е кандидатът за републиканската президентска номинация вече обвиняем по четири дела.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар