Поверия и суеверия за богатство и пари

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Как да привлечете парите? Как да не ги прогоните от дома си? Кои са най-популярните суеверия с монети? А вие вярвате ли на поверия за пари и благоденствие?

Поверия и суеверия за богатство и пари
 © iStock

Дървото на парите

Независимо дали го наричате Дърво на късмета, Дърво на живота, Дърво на парите, или Кресула овата (латинското име), се смята, че това цвете привлича парите в дома ви. Идеален подарък за новодомци. Във всяко жилище трябва да има едно такова растение.

дървото на живота, дървото на парите

 

Намерена монета

Ако намерите монета, взимате ли я? Има няколко интересни суеверия, свързани с намирането на монета. Според едно от тях – винаги носи късмет. Според друго, ако монетата е с тура нагоре – носи късмет. Ако е с ези нагоре – лош късмет. Но заглежда ли се наистина някой, преди да посегне инстинктивно?

Има и поверие, според което човек не бива да взима пари от земята, защото може да са омагьосани. Вярва се, че с магия негативната енергия може да се вземе от един човек, да се “сложи” в парите и след това да се прехвърли у онзи, който ги открие и прибере.

намерена монета

 

Подаръци и пари

Има няколко популярни суеверия, свързани с подаръците и парите. Според едно от тях, ако някой ви подари нож или ножица, задължително трябва да откупите дара с монета. Някои дори вярват, че монетата трябва да се постави върху острието, преди приемането на подаръка.

Друго поверие гласи, че когато подарявате чанта или портфейл, в него трябва да има монета. Така човекът ще се радва на богатство и късмет. Празните чанта и портфейл ще донесат лош късмет на притежателя.

Чанта и портфейл никога не трябва да се оставят на пода, защото се смята, че е на бедност.

Не подарявай това! Забранените подаръци >>>

портфейл на пода

 

Парите и небесните тела

Според едно суеверие, ако въртите монета в джоба си с поглед към Луната по време на пълнолуние, парите “ще дойдат” при вас. Друго поверие пък обещава богатство, ако кажете думата “пари”, когато видите падаща звезда.

 

Суеверия, които “обещават” богатство

Едно от старите поверия гласи, че трябва винаги да имате поне една монета в джоба си. Логиката “парите привличат пари” важи тук. Смята се, че монетата ще привлича богатството към вас и винаги ще сте с пълни джобове.

Има едно странно суеверие, което гласи, че хората с космати ръце са “обречени” на богатство.

Това суеверие със сигурност сте го чували: Ако ви наака птиче, на пари е. Малка утеха, но все пак е надежда в такъв неприятен момент.

 

8 неща, които носят лош късмет у дома. Изхвърлете ги веднага! >>>

да те наака птица е на пари

 

Не свирете вкъщи, за да не изгоните парите

Смята се, че свиренето с уста вкъщи ще прогони парите от дома ви. 

 

Сърбят ви дланите – ще давате или ще взимате?

Ако ви сърбят дланите, очаква ви нещо, свързано с пари. Ако ви сърби лявата длан, ще давате и харчите пари. Ако ви сърби дясната длан, ще получите пари.

 

Монети и починал човек

В Древна Гърция слагали монета върху починалите, за да има с какво да платят на лодкаря Харон и да бъдат преведени в отвъдното царство. Друго поверие пък гласи, че върху очите на покойника трябва да се сложат монети. В противен случай покойникът ще се страхува да премине в отвъдното и ще се лута между двата свята.

5 неща, които да НЕ правите в гробище >>>

 

Монети, фонтани, кладенци и желания

Завършваме с едно поверие за изпълнение на желания. Смята се, че, ако хвърлите монета в кладенец и си пожелаете наум нещо, то ще се сбъдне. Единственото условие е да не казвате никому желанието си.

Най-популярното поверие тук е свързано с Фонтан ди Треви в Рим. Ако искате да се върнете отново в Рим, трябва да се обърнете с гръб към фонтана и да хвърлите монета през рамото си.

фонтан ди треви

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар