Поверия и суеверия с часовници

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Часовниците са средството, с което отмерваме времето. Затова и с тях има много поверия и суеверия. Вижте някои от най-популярните:

Поверия и суеверия с часовници
 © iStock

 

Сверяване на часовника

Ако батерията на часовника ви се изтощи и мине време, докато сложите нова, внимавайте как ще го сверите. Според едно от популярните суеверия никога не бива да въртите стрелките назад, защото носи лош късмет.

 

Часовници в сънищата

Връзката между часовниците и сънищата също е отразена в поверията. Според едно от тях, ако сънувате часовник, значи ви предстои пътуване. Ако сънувате часовник, който не работи, ви очаква лош късмет.

Ритуали преди пътуване от цял свят >>>

Ако ви се присъни починал близък с часовник, това е знак, че не сте щастливи от живота, който водите. Взирате се в миналото и търсите стара или несъществуваща своя версия. Този сън е знак за ново начало. 

Ако сънувате, че намирате часовник, очаквайте новини.

часовник

 

Счупените часовници

Часовникът е уред, който винаги трябва да работи. Времето не спира, затова и часовникът не бива да спира. Ако батерията се изхаби, трябва да я подмените възможно най-бързо.

8 неща, които носят лош късмет у дома. Изхвърлете ги веднага! >>>

Ако часовникът се счупи, трябва да го занесете на поправка или да го изнесете от дома, защото носи лош късмет. Свързва се с липсата на движение на енергията.

 

Часовниците и смъртта

Според едно от старите поверия, когато човек почине, всички часовници в дома трябва да се спрат, докато покойникът не бъде положен в гроба. 

В някои краища на страната покойниците се погребват с часовник на ръката, за да могат да отмерват времето в отвъдното.

 

Часовник за подарък – да или не?

Завършваме с едно от най-противоречивите поверия. Трябва ли да се подарява часовник или не? В някои азиатски култури е напълно неприемливо да подарите някому часовник, защото ще му донесе лош късмет. Смята се също така, че часовникът отмерва последните ви часове като приятели и скоро ще настъпи разрив в отношенията между подаряващ и дарен.

В други страни подаряването на часовник означава, че желаете на човека дълголетие и късмет. У нас подаряването на часовник не се отрича напълно, но се вярва, че трябва символично да се “откупи” при подаряването.

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар