Поверяват дизайна на нови автомоили на AI

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Генеративният изкуствен интелект вече навлиза в автомобилната сфера. Японските автомобилни компании се възползват от технологията, за да улеснят процеса на разработка на нови модели, съобщава gizmochina.

Автомобилните гиганти очакват значително да подобрят ефективността и потенциално да съкратят времето за планиране и проектиране с 50% на нови модели. На практика голяма част от грубия дизайн може да се повери на изкуствен интелект.

Toyota е водеща, като използва изкуствен интелект за генериране на изображения в своя изследователски отдел в САЩ. Този AI анализира чертежите на дизайна на автомобила и изчислява съпротивлението на въздуха, позволявайки корекции, които оптимизират дизайна и функционалността.

Honda използва генеративен AI чрез съвместното си предприятие със Sony, за да разработва усъвършенствани системи за подпомагане на водача (ADAS) за техния предстоящ автомобил AFEELA.

Subaru стартира програма за обучаване на над 4000 инженери с уменията, необходими за използване на генеративен AI, докато Mazda прави обучението по  AI задължително за всички непреки служители в дизайнерските и експерименталните отдели до 2025 г.

Това означава, че в бъдеще все по-голяма част от дизайна на един автомобил, ще бъде дело на AI.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар