Повечето ключови партньори на Русия се съгласиха да плащат газа в рубли

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ключовите партньори, купуващи газ от Русия, преминаха на плащане на суровината в рубли. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизионния канал „Ал Арабия“, цитиран от ТАСС.

„Повечето ключови партньори на Русия, купуващи газ, вече преминаха на този начин на плащане (в рубли)“, отбеляза ръководителят на руското външно министерство. По думите му, предложената от Москва схема за разплащане не променя нищо за купувачите.

„Ако те се отказват от схемите в рубли, то се получава така, че те не искат ние да получаваме пари за нашата стока. Това е техен избор“, каза Лавров. „Ако Полша и България поставят идеологическите си амбиции над интересите на своите народи, над интересите на бюджета си, това е техен избор“, добави той.

По думите на Лавров се правят опити Молдова да бъде вкарана в НАТО, от което няма да спечели сигурността ѝ.

„Те (молдовците) трябва да се безпокоят за бъдещето си, защото се опитват да ги вкарат в НАТО. Не смятам, че от това ще спечели сигурността на Молдова“, каза първият руски дипломат. „Целите на специалната военна операция на Русия в Украйна бяха обявени. Те се изразяват в защита на гражданското население в Източна Украйна и да се следи за това от територията на Украйна да не произтичат никакви заплахи за това население, както и за Русия. Това е всичко.“

Източник: БТА

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар