Повече български туристи избират Малайзия – Туризъм

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова проведе среща с г-н Ролан Сох, пълномощник на почетния консул на Република България в Малайзия. Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на двустранните отношения между двете държави. Зам.-министър Николова запозна г-н Сох с работата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, основните акценти от управленската програма на правителството и приоритетите на България като председател на Съвета на ЕС.

Ролан Сох информира, че Малайзия става все по-предпочитана държава за туристи от Европа, в това число и България. Страната ни става все по-разпознаваема, а пример за това е, че близо до столицата на Малайзия е открит български ресторант. Той обърна внимание на големия потенциал на България по отношение на привличането на туристи от Азия, в частност Китай, но наблегна на необходимостта от създаване на специфичен туристически продукт, съобразен изцяло с предпочитанията на този тип посетители.

Зам.-министър Николова участва в кръгла маса на високо ниво на тема “Иновативно управление за приобщаващи градове”, която е част от програмата на Деветото издание на Световния градски форум, организиран от програмата на ООН Хабитат в столицата на Малайзия Куала Лумпур. Пред участниците в срещата заместник-регионалният министър заяви, че България подкрепя политиките на Новия градски дневен ред и потвърди аспектите в изпълнението на основните цели, свързани със засилване на процесите по дигитализация в администрацията, прилагането на ефективно електронно управление за по-голяма прозрачност при вземането на стратегически решения за развитие на градовете, устойчивото планиране и активното включване на местните власти и гражданите при вземането на решения.

В рамките на форума зам.-министър Деница Николова посети и изложение, където бяха представени част от големи инфраструктурни проекти, които предстоят да се реализират в Малайзия и региона. Сред тях са нови жилищни и офис центрове, системи за интелигентен публичен транспорт, мерки за опазване на околната среда и др. Тя се запозна и с модел на публично-частно партньорство при реализацията на мащабни инфраструктурни проекти. Един от тях е проект за изграждане на скоростно ж.п. трасе между Сингапур и Малайзия, както и с опита на малайзийските компании при продажбата и управлението на бизнес и жилищни сгради.

Зам.-министър Николова се разписа на стената на форума с посланието “За интелигентни и устойчиви градове”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар