Повече от година без заплати в мина „Оброчище“! Това е на Бойко просперитета в България

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Една година и 3 месеца не са получавали заплати работниците от мангановата мина „Оброчище“, която е отдадена на концесия на дружеството „Евроманган“. След една седмица без ток, днес електрозахранването в мината е възстановено, но рудникът е започнал да се наводнява.
Близо 80 са работниците, които не са получавали заплати от месец септември миналата година. Част от тях са подали молби за напускане, но и това се оказва проблем, каза инж. Величко Станчев, който е назначен като охрана на труда:
“Нямам връзка с управителното тяло, с ръководния състав. Аз и да отида до там, няма кой да намеря да ми попълни документите, при кой да си пусна молбата, да получа заповед за освобождаване.
Доколкото знам от колегите, които отводняват в момента, рудникът е със спрян ток. Предполагам, че водата започва да пълни галериите”.
Административният мениджър Тереза Данкова отказа да обясни защо е спрян токът в мината и не са изплатени заплатите на работниците. Тя подчерта, че мината е частна собственост – на “Евроманган”.
Проблемите в единствената манганова мина в България продължават повече 2 години.
Реално добивът е спрян през 2017-а година, а от началото на тази година е заведено и дело за обявяването на мината в несъстоятелност.
В момента близо 10 са служителите, които все още ходят на работа там.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар