НАГЛОСТ! След заплатите, депутатите си вдигат и командировъчните заради изборитеа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всички депутати са се обединили около идеята тази година командировъчните им да бъдат увеличени, защото имало два пъти избори в страната, а както знаем именно депутатите от всички партии са хората, които ще трябва да изнесат предизборните битки в цялата страна.

Според запознати става въпрос за около 350 лева на ден на депутат, за командировъчни които да се платят по време на предизборните кампании за евровота и на местните избори,през май и септември, като сумата трябва да се отпусне на всеки един депутат, като безочетен разход.

Погледнато реално това означава, че депутатите ще получат по 21 350 лева на човек допълнително тази година, за командировъчни по време на предизборните битки.

По наша информация има заложени и пари за трети избори в бюджета на Парламента за заплати и командировъчни, извънредни парламентарни, но все още не е ясно дали такива ще има.

Сумата от 5 124 000 лева, която ще усвоят депутатите тази година е заложена в бюджета на Народното събрание и ще бъде усвоена според решението на депутатите, коментират от деловодството на Парламента, но не искат да обяснят с какво толкова са се увеличили разходите на депутатите, че да им се отпуснат над 7 милиона лева допълнително от държавният бюджет за командировъчни и безочетни разходи за тази година, спрямо преходната.

Нито един депутат не пожела да коментира темата, но пък за сметка на това от групата на управляващото мнозинство от Герб и Обединени патриоти разбрахме, че депутатите, когато са сред своите избиратели по райони не трябва да изглеждат бедни и трябва да имат представителност.

Според депутат на който засега ще спестим името, тези пари отпуснати на всички депутати още веднъж показват, че управляващите не се делят на наши и ваши в парламента, а искат да дадат равен старт на всички в предизборната кампания, което още веднъж доказва прозрачност и честност на избирателният процес в страната.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар