Промяната Демократична

Погнуса! Някакви общински съветници по култура към Столична община поискали от кмета на София Йорданка Фандъкова да бъде преместен Паметника на съветската армия

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

 

Погнуса!

Някакви общински съветници по култура към Столична община поискали от кмета на София Йорданка Фандъкова да бъде преместен Паметника на съветската армия. Даже няма да влизам в детайли, че очевидно тези съветници имат един съществен дефицит и той е на култура.

Как обаче трябва да се чете извън политкоректното говорене на неолибералните медии новината: Бойко Борисов заповяда на своите в общината да гласуват повелята му, а на Йорданка да я изпълни. А, че Борисов се опитва преди изборите да се натегне с това позорно деяние на Запада е съвършено ясно. Ние още не сме чули какви политики предлага ГЕРБ за България преди вота, защото явно мнението на западняците им е по-важно от това на българите.

Слава Богу, че в Берлин и Виена мемориалите не им пречат, както и останалите над 4000 паметника в цяла Европа, посветени на победата на Съветската армия над хитлеризма. В тази връзка само в Берлин има 12, в Унгария повече от 900!

През целия български преход беше особено модерно десните ни управници да любезничат, подмазват и натискат пред Америка и Брюксел по особено унизителен начин, гарнирано с охотен отказ от национално достойнство. В наведеното си угодничеството те и нас – като народ ни прегърбваха! Но през последната една година подлизурството и лизоблюдството между десните към Запада се превърна в олимпийска надпревара!

Когато Кирил Петков отказа от името на България едностранно руския газ, европейските лидери го нахвалиха, като изтъкнаха аргумента, че сме най-приятелската страна на Русия и ни даваха за пример. И той ходеше нахилен, че е постигнал нещо велико. Така беше. Предаде народа си с велико предателство.

Тогава бях гневен!
Знаех, в каква икономическа криза ни е вкарал.

Когато Кирил Петков изгони 70 руски дипломати без основание си давах сметка, че той няма капацитета да разбере какво е сторил. Излъчваше някаква клинична радост, клетникът. Че е голяма работа. А то – тъжна.

Тогава бях възмутен!
Знаех в какъв дипломатически скандал ни е насадил.

Когато правителството му изнесе тонове оръжие за трети страни, но на практика за Украйна знаех, че много добре си дават сметка всички по веригата какво вършат. До един! Защото предавахме народ, който е бил зад гърба ни винаги.

Тогава бях бесен!
Знаех, че сме исторически сме избрали пак грешната страна.

Сега, когато Бойко Борисов иска да задмине Кирил Петков и заповядва да бъде съборен Паметника на съветската армия, за да спечели благоволението на Запада преди изборите съм обзет единствено от погнуса!

Защото Борисов предава историята и народа си по особено циничен начин.

И го осъзнава!
За разлика от онзи невнятния!

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар